BILLETSALG hverdage 12-16:00 Telefon 47 76 02 94
GJETHUSET • GJETHUSGADE 5, 3300 FREDERIKSVÆRK • TLF 40 70 50 30
CAFÉ og BILLETSALG: tirs-fre 12:00-16:00, lør 10:00-13:00 + ifb. med arrangementer
Gjethuset forlænger udstilling med Carsten Dahl
Carsten Dahls udstilling i Gjethuset har været en stor succes og forlænges derfor til d. 31. august. Udstillingen skulle oprindeligt udløbe lørdag d. 15. maj, men forlænges nu pga dens store popularitet, både hvad angår besøgstal og antal solgte malerier. Mange af de 110 malerier bliver hængende, men en del nye vil også blive præsenteret i Gjethusets enorme gallerifløj. 
 
Den særdeles produktive maler har de sidste par uger, været stærkt optaget af sin tid som kostskoleelev i Grindsted i 1970'erne. Carsten Dahls seneste malerier afspejler tiden på kostskolen, hvor en række smertefulde erindringer finder sit - til tider yderst nøgne og ubarmhjertige - udtryk på lærrederne. Om disse malerier og den kunstneriske proces generelt fortæller den åndelig optagede og sommerfugleelskende maler og pianist blandt andet:
"Både som maler og musiker bevæges jeg, af det i sprækken usagte og skjulte og alting synes at spejle sig i mig og bevæge mig  som i et vand. Jeg blændes af lyset der skabes ud af mørket, for dersom man kender sit afgrundsdybe mørke, ser man meget klarere i lysets refleksioner. Jeg ønsker mig at være en åndens maler og en åndens komponist. For mig er toner farver og farver toner. Akkorderne er landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys; dybde og perspektiv. Fuglene er de mange udtryk og følelser set fra barnets perspektiv.  Selve det at være maler og det at være musiker handler mere om at kunne skabe en åndelig evighed og bevægelse i øjeblikket og fastfryse det foran beskuerens eget spejl. På den måde forvandler jeg det ukendte potentiale fra dødvægt til liv og fra fantasi til virkelighed."

Åbningstider: 
Mandag: Lukket
Tirsdag-Fredag 12-16
Lørdag : 10-13.

Vi tager forbehold for lukkedage i forbindelse med Gjethusets to store udendørskoncerter 4. juni (Kim Larsen) og 12. august (D-A-D).  
20. maj 2016