Info

Åsbjørg Ryeng & Mads Tolling

Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Åsbjørg Ryeng & Mads Tolling

Mads Tolling, violin

Åsbjørg Ryeng, bandoneon

PROGRAM:

Musik af bl.a. Astor Piazzolla

OM MUSIKERNE:

Vores første musikalske lørdagsmøde er helliget musik af Astor Piazolla og anden musik i hans musikalske sfære.

Bandoneón er et instrument, der bærer en masse historie. Det blev født i Europa i midten af det 19. århundrede og senere adopteret til Argentina og Uruguay. Instrumentet har en bred vifte i sin mangfoldighed på grund af dets rødder i kirkemusikken, og dets rejse gennem Rio de la Platas farvande. Man kan næppe sige musik af Piazolla uden at nævne en bandoneon.

Åsbjørg Ryeng begyndte at spille bandoneon i Trondheim sammen med professor Kåre Jostein Simonsen som 10-årig. Siden da har hun spillet mere end 1000 koncerter og er nu en aktiv freelancemusiker, der regelmæssigt optræder med koncerter verden over.

Hendes musikalske uddannelse er for det meste fra Norge, da hun tog sin bachelorgrad hos den norske bandoneónspillerprofessor Per Arne Glorvigen ved Norges Musikkonservatorium i Oslo. Senere afsluttede hun også sin kandidatgrad på det samme institut. Denne gang rejste hun til Buenos Aires for at tage undervisning og søge inspiration som en del af sin uddannelse.

Hendes repertoire udvider sig fra klassisk og nutidig musik til populærmusik, og hun er naturligvis specialiseret i den argentinske tangostil.

Den danske jazz-violinist Mads Tolling har nu i tyve år været bosiddende i USA. Hans mange år i udlandet har indtil videre ført til to Grammy-priser, DownBeat Critics Poll Rising Star Award og otte års medlemskab i henholdsvis bassisten Stanley Clarkes band og i crossover stryger gruppen, Turtle Island Quartet.

Mads Tolling er en enestående dygtig violinist, der tager arven op efter vores verdenskendte jazzviolinist, Svend Asmussen og krydsklipper ubesværet mellem klassisk, jazz, fusion, funk og folk. Mads Tolling har vundet 2 amerikanske Grammy Awards med strygergruppen Turtle Island Quartet og har spillet i Stanley Clarke Band og med verdensnavne som Chick Corea og Joe Lovano.

Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Åsbjørg Ryen & Mads Tolling  Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Åsbjørg Ryen & Mads Tolling 

OBS Unummererede siddepladser