Info
 • Dato
  8.
  Oktober
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  255 kr.
 • Genre
  Pop

Anne Dorte Michelsen

Popstjerne, sangskriver, humorist, debattør, Anne Dorte Michelsen har mange ansigter og mange navne. Hun har igennem hele sin omfattende og produktive karriere set både langt ind i sig selv, og vidt ud over verden. Den 8. Oktober gæster hun Gjethuset.

Det hele startede med gennembruddet som sanger og sangskriver i popgruppen Tøsedrengene. Her er numre som “Bruge og bruges” og “Ud under åben himmel”, i selskab med mange andre af gruppens største hits, for længst er blevet folkeeje.

Herfra fortsatte Anne Dorte Michelsen med succes som solist, både herhjemme, i Japan, Norge og Sverige. Hun udgav en række albums, hvor hun rendyrkede en intens, sart og inderlig tone. Sange som “Snebær og kastanjer”, “Før eller siden” og “Jeg har lagt mine våben” står i dag som klassikere. De er sammen med flere andre af Michelsens numre, blevet genindspillet af kolleger både ude og hjemme.

Satiriker og humorist

I 90’erne sprang Anne Dorte Michelsen ud som humorist og satiriker. Først med den ægteskabsakopalyptiske “En lykkelig familie.” Siden med gruppen “Venter på far”, hvis listige schlagere om livet med støvekost og kittel, blev et overraskende hit, og sange som “Der er altid noget at gøre for en husmor” sneg kønsrolledebatten ind ad bagdøren hos det til tider feministforskrækkede danske folk. I 2009 supplerede Michelsen sin samfundskritiske sangportefølje med finanskriseshowet “Akut Cabaret” hvorfra vi møder den fritstillede, fraskilte, 50-årige kvinde, i sangen om, at det hele ikke er noget problem, men bare “En udfordring”.

Anne Dorte Michelsens solokarriere

I det nye årtusind har Michelsen desuden udgivet en række soloalbums. Sangene kredser om det voksne liv og kunsten at bevare roen og overblikket, samt modet til at turde miste det igen. Smukke ballader og hymner som “Hej far”, “Hvis du vidste” og “Magt og afmagt” vil folde sig ud under koncerten, side om side med ungdomsværker som “Fortrolighed” og “Sne under lygten.”

Genfundne Sange – Et nyt show

Anne Dorte Michelsens nye koncert/show: GENFUNDNE SANGE samler trådene fra en lang, lang række store, kendte og mindre kendte sange, skrevet undervejs gennem de mange år; fra ung pige til danmarkskendt popstjerne, til mor, til voksent menneske. Alt kædet sammen med overraskende og humoristiske fortællinger fra livet, der lå og ligger – bag.

I GENFUNDNE SANGE tager Anne Dorte Michelsen det fulde musikalske ejerskab over sit værk, og spiller bl.a selv sine sange på klaver og guitar. Til at bibringe musikken yderligere dynamik, og dybde, bliver der skabt et komplet lyd design i samarbejde med lyd designer Sebastian V. Olsen, og på scenen: Jon Grun

OBS Unummererede siddepladser.