Info
 • Dato
  11.
  Marts
  2023
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  195 kr.
 • Genre
  Blues

Chris Grey & The BlueSpand

Med et kæmpe glimt i øjet er Chris Grey & The BlueSpand klar med et spritnyt album, der handler om almindelige ting fra hverdagen, men leveret med spandevis af humor og plads til et realitetstjek.

Om pladen Funk the Mall fortæller bandet: ”Det er alt fra at gå en tur med sin hund, til at sætte lidt gang i sin indkøbstur i storcenteret, til konen der snakker lidt meget, og som hellere vil læse en bog, end at have lidt sjov i soveværelset. I den mere alvorlige ende, kommer vi omkring ikke at have tid nok til at nå alt det man holder af, over hvordan vi blot kan se på, at nogle har fået storhedsvanvid og sætter verden på den anden ende, se på at folk slår hinanden ihjel, mens vi skriver kærlighedssange.”

Chris Grey & The BlueSpand er en af de nyere stjerner på den danske bluesscene. Deres live shows er funky og velspillet. De leverer blues i en moderne udgave, og ved at krydre genren med elementer fra soul, funk, R&B etc. spiller de sig ind i publikums hjerter. Bandet så dagens lys i foråret 2011, og siden har de spillet talrige koncerter i både Danmark og Tyskland. Det unikke og kreative sammenspil førte til debutudgivelsen ”Lotta Love”, der har skabt stor opmærksom blandt branchefolk og radiostationer i USA, Europa, Canada og Australien. I 2017 gik bandet viralt med hele to musikvideoer – både ”Grab’em by the Elbow” og ”Mammas Mammalaid” – hvilket har skabt en bundsolid fanbase og following på de sociale medier, hvor trioen fodrer deres fans med skarpe og humoristiske indslag.

I 2023 drager Chris Grey & The BlueSpand på en omfattende tour, både i ind- og udland. De mange koncerter bliver understøttet af bandets andet album Funk the Mall, der udkom i september 2022.

Om bandet

De tre musikere Chris Grey, Lars Von TrommenStick og Kasper Lauersen mødtes sidst i 2011 med det ene formål at hygge sig og have det sjovt med musik. Øvelokalet var deres legeplads, og de tre havde ingen planer for fremtiden. En fremtid, som skulle vise sig at bringe dem endnu tættere sammen og sidenhen rundt omkring i verden.

Efterhånden tog bandet en form, hvor ældre bluesnumre blev taget under kærlig og ikke mindst funky behandling. Der blev bud efter Chris Grey & The BlueSpand, og publikum var vilde med den intense og samtidig humoristiske tilgang, der prægede bandets liveoptræden.

Det blev til opvarmning for bl.a. Jonny Lang (US), nedkøling efter John Mayer og div. bluesfestivaler. Efter knapt et års tid blev de tre venner spurgt, om de kunne deltage i Møblomania Blues Award 2012. En konkurrence inden for “bluesy” musik, som bandet – for dem selv helt uventet – gik hen og vandt. Det sendte dem i 2013 til European Blues Challenge i Toulouse. Her mødte de den tyske sanger og saxofonist, Tommy Schneller. Bandet indledte herefter et samarbejde med Tommy, der udover Tommys medvirken på debutalbummet Lotta Love (“Hot Cuppa Coffee”) også resulterede i en række koncerter i Tyskland, hvor bandet flere gange har turneret siden.

Udover bandets egne koncerter fungerede bandet som husorkester ved Holbæk Teaters Blues´n Burgers-arrangementer. Her backede de navne som Michelle Birkballe, Thorbjørn Risager og Søren Rislund op. Det skulle dog vise sig, at bandet trak lige så mange gæster uden solister. De spillede sig for alvor ind i publikums hjerter ved dobbeltkoncerter samen med flere etablerede udenlandske navne som Canon Balls feat. Hector Watt, Junior Watson m.fl.

Hør musikken her:

Unummererede siddepladser