Info
 • Dato
  11.
  Marts
  2023
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  195 kr.
 • Genre
  Blues

Chris Grey & The BlueSpand

Chris Grey & The BlueSpand har i maj 2022 udgivet ny video, som prerelease på deres nye album “Funk Themall”.

Man kan snart ikke nævne navnet Chris Grey & The BlueSpand uden straks at tænke på en funky smag i hans mors marmelade, men det er heller ikke mærkeligt, da hittet “Mammas Mammalaid” er blevet set og hørt mere end 2,5 millioner gange på Facebook og tæt på 300.000 gange på YouTube.

De små akustiske livevideoer har ramt plet i mange menneskers hjerter. Dels på grund af deres ærlighed, og dels på grund af bandets evne til at få noget simpelt til at lyde godt og svinge som ind i h……!

Den svenske trommeslager Snowy Shaw (Mercyful Fate) delte Chris Grey & The BlueSpands livevideo “Grab’m by the elbow” og skrev:

“This is not even a genre I like, but if you dont feel this groove, you are probably dead already.”

“Grab’m by the elbow” har i øvrigt mere end 1 million visninger, og sammen med efterfølgerne Golden Tower, Mammas Mammalaid og Beat around the Bush har de genereret over 5 millioner visninger.

De virale videohits har rakt langt ud over landets grænser, og udlandet skriger efter den odenseanske trio. Det er alene i 2018 blevet til koncerter i Sverige, Norge, Kosovo, Polen, Letland, Tyskland og Makedonien og flere af dem endda som hovednavn på større festivaler.

Opskriften er simpel! Man tager en stor Spand (gerne blå). Fylder den med lige dele funk, soul og rock. Rører inderligt rundt i den med et tight og fast hånd, drysser med lidt blues og topper af med et glimt i øjet. Bages i et varmt øvelokale ved cirka 20 grader (celsius) i 7 år, og så har du: Chris Grey & The BlueSpand.

Om bandet

De tre musikere Chris Grey, Lars Von TrommenStick og Kasper Lauersen mødtes sidst i 2011 med det ene formål at hygge sig og have det sjovt med musik. Øvelokalet var deres legeplads, og de tre havde ingen planer for fremtiden. En fremtid, som skulle vise sig at bringe dem endnu tættere sammen og sidenhen rundt omkring i verden.

Efterhånden tog bandet en form, hvor ældre bluesnumre blev taget under kærlig og ikke mindst funky behandling. Der blev bud efter Chris Grey & The BlueSpand, og publikum var vilde med den intense og samtidig humoristiske tilgang, der prægede bandets liveoptræden.

Det blev til opvarmning for bl.a. Jonny Lang (US), nedkøling efter John Mayer og div. bluesfestivaler. Efter knapt et års tid blev de tre venner spurgt, om de kunne deltage i Møblomania Blues Award 2012. En konkurrence inden for “bluesy” musik, som bandet – for dem selv helt uventet – gik hen og vandt. Det sendte dem i 2013 til European Blues Challenge i Toulouse. Her mødte de den tyske sanger og saxofonist, Tommy Schneller. Bandet indledte herefter et samarbejde med Tommy, der udover Tommys medvirken på debutalbummet Lotta Love (“Hot Cuppa Coffee”) også resulterede i en række koncerter i Tyskland, hvor bandet flere gange har turneret siden.

Udover bandets egne koncerter fungerede bandet som husorkester ved Holbæk Teaters Blues´n Burgers-arrangementer. Her backede de navne som Michelle Birkballe, Thorbjørn Risager og Søren Rislund op. Det skulle dog vise sig, at bandet trak lige så mange gæster uden solister. De spillede sig for alvor ind i publikums hjerter ved dobbeltkoncerter samen med flere etablerede udenlandske navne som Canon Balls feat. Hector Watt, Junior Watson m.fl.

Hør musikken her:

Unummererede siddepladser