Info

Concerto Copenhagen // “Haydn Summer Symphonies

Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Concerto Copenhagen “Haydn Summer Symphonies” ved dir. Lars Ulrik Mortensen

PROGRAM:

HAYDN SUMMER SYMPONIES

Symfoni 47 i G-dur, Palindrome

Symfoni 44 i e-mol, Trauer

Symfoni 43 i Es-dur, Mercury

OM MUSIKERNE:

Der er ingen slinger i valsen: Tre symfonier af Joseph Haydn, alle fra 1772. Haydns Sommersymfonier har Concerto Copenhagen kaldt programmet.

Concerto Copenhagen, der har eksisteret i mere end 30 år, har efterhånden udviklet sig til noget nær specialister indenfor tidlig musik og til et af de mest spændende og innovative barokorkestre i verden ved at gøre den gamle musik vital, relevant og nutidig.

I 1999 blev den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, tilknyttet som ensemblets kunstneriske leder. Han modtog i 2007 som en af de få danskere Léonie Sonnings Musikpris.

Gennem årene har Concerto Copenhagen samarbejdet med mange af tidens store internationalt kendte kunstnere inden for den tidlige musik som f.eks. Emma Kirkby, Andreas Scholl, Anne Sofie von Otter og Alfredo Bernardini.

Fra 2015 til medio 2017 var den danske komponist Karl Aage Rasmussen tilknyttet som huskomponist.

Concerto Copenhagen har udgivet CD-indspilninger på CPO, Deutsche Grammophon og BIS, såvel som DVD-produktioner på Harmonia Mundi og Decca. Orkestret har spillet turnéer i USA, Japan, Brasilien, Mexico, Australien og Kina. Orkestret er støttet af Statens Kunstråd og er Danmarks mest musikeksporterende klassiske ensemble.

OBS Nummererede siddepladser