Info
 • Dato
  23.
  September
  2022
 • Tid
  19.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  195 kr.
 • Genre
  Tango

Dansekoncert med Tangoorkestret Andariega

Glæd dig til at tangomusikeren Stine Helkjær Engen nu præsenterer sit DANGO-projekt. En stemningsfuld aften med dans, show og tango.

Der er lagt op til en særlig stemningsfuld aften, når Stine dirigerer sit DANGO-show. Det er udsprunget af kærlighed til både tangoen og Danmark. Med 3 kollegaer fra tangoorkestret Orquesta Típica Andariega fra Buenos Aires, ledsaget af passioneret sang af den klassisk uddannede sanger Camilla Marie Dahlgreen og show-dans af danserne Eva Lehrmann og Daniel Karlsson inviteres vi med ind i Dangoens helt eget lydunivers.

Den seværdige tangoevent er en invitation til det brede, lyttende og oplevende publikum – og ikke kun til tangodansere. Ønsket om at nyformulere dansk tangomusik har ført til nyfortolkninger af danske klassikere som fx. Kim Larsens Midt om natten og Sebastians Vårvise. Ambitionen har været at vælge nogle af de bedste sange fra den danske sangskat og forvandle dem til tangoer. Der er også blevet plads til at dykke ned og forny ældre arrangementer af bl.a. Kai Norman Andersens Man binder os på mund og hånd.

Stines drøm med Dango-projektet har været, at det danske tangomiljø og musikmiljø i fremtiden får sine egne genkendelige tangomelodier at relatere til musisk og tekstmæssigt. Derudover vil showet ledsages af visuelle fortolkninger af dygtige tangodansere smukt koreograferet til netop disse sange.

Tangoen er ikke blot musik, sang og dans men en hel kultur. Det var denne argentinske kultur som nordjyske Stine Helkjær Engen blev fortryllet af og valgte tangoens særlige kendetegn – en bandoneon  som sit musikinstrument. Bosat i Buenos Aires har hun i snart 15 år studeret og spillet tango, og hun kender som få det argentinske tangomiljø indefra. Samtidig har hendes årlige tangoorkester-besøg i Danmark skabt særlige forbindelser og en særlig kærlighed til den danske tangoscene.

Orquesta Tipica Andariega

Orquesta Típica Andariega blev skabt i Buenos Aires september 2009 med ideen om at lave en ny dansevenlig tango baseret på et solidt fundament af klassisk tango. Orkestret har et repertoire karakteriseret som “bien milonguero” – hvilket betyder, at det er en musik, der er tæt knyttet til milongaen og god at danse til! Det er en blanding af nye arrangementer af de mest populære tangoer, vals, milongaer og nye tangokompositioner, der bevarer 40’ernes rytmiske, dansable ånd og samtidig tilføjer energien fra det nye årtusindes tango. I år er Andariega så endelig tilbage i Europa, denne gang i kvartetformat under ledelse af kontrabassisten Luigi Coviello. Orkestret er kendt i det europæiske milongamiljø og har 6 Europaturnéer og 5 CDer bag sig.

Det er Andariegatruppen, som spiller dangoerne dirigeret af Stine Helkjær Engen, hvorefter orkestrets leder, kontrabassisten Luigi Coviello, tager over og Andariega byder op til dans med med tangoer fra sit nyeste album, CD’en “Fresedo con amore”.

Praktisk

Koncerten i Gjethuset er opdelt i tre dele:

1. DANGO – show med Stine H. Engen, Andariega og solisten Camilla Marie

Dahlgreen, samt danseoptræden af danserne Eva Lehrmann og Daniel Karlsson.

Showet er tænkt som en koncertoplevelse med lyttende og kiggende publikum.

2. DANGO hvor gæsterne kan danse til.

3. Milonguero orkestret Andariega´s nye repertoire af tangoer fra deres album

Fresedo con amore. Gæsterne kan danse til, som i en tangosalon med live musik.

Før og efter koncerten, spilles der tango musik og dansegulvet er åbent.

Arrangementet er arrangeret af Halsnæs Tangoforening med støtte fra Nordea Fonden, Kulturelt Samråd og Foleoplysningspuljen i Halsnæs Kommune.