Info
 • Dato
  7.
  April
  2019
 • Tid
  16.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  150 kr.
 • Genre
  Klassisk

Drachmanns fortælling

Halsnæs Musikforening præsenterer 
Dørene åbner en time inden koncertstart
unummererede siddepladser

Sange af nordiske komponister til tekster fra Holger Drachmann’s roman ”Tannhaüser”, fortalt, sunget og spillet af Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen og pianisten Kristine Thorup

Ideen til koncerten fik jeg i efteråret 2015. Jeg ville kombinere Heise’s “Farlige Drømme” med Emil Sjögren’s ”Tannhäuser Sange”. For begge sangcykler gælder det, at teksterne stammer fra Holger Drachmann’s roman ”Tannhäuser”. I alt har Stig Fogh Andersen fundet over 20 digte fra romanen, som allerede var sat i musik. Foruden Heise og Sjögren er det Grieg, Kjerulf, Aulin, Backer-Grøndahl og Miskow. Der er både grovkornede landsknægtviser og lidenskabelige kærlighedsdigte – sågar den kendte ”Den spillemand snapped fiolen fra væg” stammer derfra. Dog var der et par vigtige digte, som ingen desværre havde sat i musik. Fogh Andersen kontaktede derfor komponisten Matti Borg, og på hans opfordring har han skrevet musik til to savnede digte. I alt er det blevet til 23 forskellige sange af 8 nordiske komponister. De 3 sange af Matti Borg er uropførelser, og desuden er der nogle af de andre, som aldrig har været udgivet heller som noder.

Sat ind i romanens sammenhæng, får sangene et helt ”nyt lys”. De føjer sig sammen på en spændende måde, og kompositionerne forstærker hinanden. Pianisten Kristine Thorup akkompagnerer Stig Fogh Andersen, og mellem sangene fortæller han handlingen i romanen.