Info
 • Dato
  21.
  November
  2019
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  270 kr.
 • Genre
  Folk, Pop

Folkeklubben

Gjethuset præsenterer:

Folkeklubben kommer til Frederiksværk med anmelderrost album

Folkeklubben udsendte d. 26. oktober deres fjerde album ’Sort Tulipan’ til massive roser samt en 1. plads på albumhitlisten over samlet fysisk salg i Danmark. I efteråret 2019 drager bandet på landevejen for at præsentere den nye plade såvel som det efterhånden omfangsrige bagkatalog.

Folkeklubben har satset alt og lavet deres hidtil bedste album.”, skriver Politikens Kim Skotte i en af den slags 5-hjertede anmeldelser, et band kun kan drømme om. Soundvenue, Nordjyske, Jyllands-Posten, ja selv knarvorne Thomas Treo fra Ekstra Bladet, stemmer i med roser: ”’Sort Tulipan’ strejfer Larsens karakteristiske blanding af umiddelbar lethed og vemodig dybde.”

Store koncertoplevelser og følesomme sange
Folkeklubbens identitet ligger i jagten på det næste smukke koncertøjeblik og dén gode sang, hvis grundelementer er Kjartan Arngrims tekster og vokal, Rasmus Dalls guitarer og Rasmus Jusjongs fornemmelse for bund, beats, kor og keys.

Folkeklubben har de sidste syv år markeret sig som et af landets bedste og mest flittige live-orkestre. Når trioen i 2019 igen stævner ud, er det med deres nye album, ’Sort Tulipan’, i ryggen. Det nye album følger op på et i forvejen imponerende bagkatalog med udgivelserne ’Nye Tider’ (2013), ’Danmarksfilm’ (2014) og ’Slå Flint!’ (2016). Med sange som ’Fedterøv’, ’For Pengene’, ’Danmarksfilm’, ’Torben Ulrich’ samt ’Men Ikke Endnu En Vinter’ og ’Flammende Hjerter’ fra det nye udspil – som allerede er blevet spillet flittigt i radioer landet over – er der lagt op til et poetisk rockbrag.

Et sikkert band på scenen
Der er mange måder at slå sig selv ihjel på. Som band starter sammenbruddet som regel med en syvårskrise, hvor man spørger sig selv: Hvem er vi, og hvor skal vi hen? Folkeklubben har taget disse spørgsmål alvorligt. Og svaret foreligger nu på albummet ’Sort Tulipan‘.

“Sort Tulipan’ er et album med 11 originale sange, der sammen og hver for sig insisterer på, i hvert fald for en stund, at lukke lyset ind og skabe en større fortælling: ”Med den nye plade er vi gået bevidst efter at udfordre det univers, som vi har cementeret på de tre forudgående plader. ’Sort Tulipan’ er ikke et selvmord, men et forsøg på at udfordre vores identitet,” udtaler bandet.

 

OBS:
Stående koncert
Dørsalgstillæg 25,-
Overtøj og større tasker skal i garderoben