Info
 • Dato
  14.
  April
  2020
 • Tid
  18.55
 • Sted
  Gjethuset
 • Genre
  Foredrag

Foredrag: Ig Nobel Prize

Mød nogle af forskerne der har modtaget, den alternative Nobelpris – The Ig Nobel Prize.

Livestreamet foredrag: Mød nogle af forskerne der har modtaget, den alternative Nobelpris – The Ig Nobel Prize.

Det kan være svært at beskrive Ig Nobel Prize og de forskere, der har vundet prisen, det skal du opleve. 

Ceremonien hvor prisen uddeles finder sted hvert år, ved en flot galla på Harvard University, USA og både ceremonien og prisen er grundlagt af Marc Abrahams.
Der udvælges 10 forskningsresultater, som er utrolig kreative, usandsynlig eller bizar, men stadig seriøs. Prisen går altså til en forsker der har formået at lave en forskning der kan få os til at grine, men stadig give stof til eftertanke. 

Aftenen begynder med en kort introduktion fra grundlæggeren Marc Abrahams, der vil fortælle om prisen, ceremonien, og nogle af de foregående prisvindere og deres forskning.
Senere vil tre Ig Nobel Prisvindere forklare og demonstrere deres resultater.

Sindre Eftestøl, Oslo University – For at teste hvordan rensdyr reagere på at se mennesker forklædt som isbjørne. Forskningen vandt prisen i 2014 i artic science.

Eva Bertilsson – For at bruge en simpel dyre-træningsteknik (Klikker træning) – til at træne kiruger til at udføre ortopædisk kirogi. Forskningen vandt prisen i medicinsk uddannelse i 2019.

Peter Witzgall – University of Munich and University of Swedish Agricultural Sciences – for at demonstere at vineksperter pålideligt kan identificere, ved hjælp af lugten, en lille flue i et glas vin. Forskningen vandt prisen i 2018 i biologi.

 

Advarsel: Foredraget er ikke til de humorløse