Info
 • Dato
  20.
  April
  2023
 • Tid
  19.30
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  245 kr.
 • Genre
  Foredrag

Fra anholdelse til dom – tæt på ubådssagen

Kom tæt på makkerparret; drabschefen og anklageren i ubådssagen til dette foredrag. Jens Møller og Jakob Buch-Jepsen giver et unikt indblik i drabssagen, som hele verden fulgte. 

Opklaringen af Ubådssagen 

To personer sejlede ud i en ubåd – kun en kom tilbage. Det var fakta, da Jens Møller Jensen i august 2017 stod overfor det, som skulle blive en af karrierens største sager. 

Det blev en efterforskning, som foregik over flere måneder og både til lands, til vands og i luften. Den krævede mange timers arbejde, en god portion kreativ tænkning og store beslutninger. 

Retfærdigheden skete fyldest 

Sagen vakte opsigt i både ind- og udland, og presse fra hele verden kom til København. 

Senere måtte både pressefolk og daværende anklager Jakob Buch-Jepsen lægge øre til den mistænktes skiftende historier og nye forklaringer i retten. 

Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen fik undervejs et godt og nært forhold til den afdødes forældre, som også var til stede under retssagen. 

Den tiltalte blev idømt fængsel på livstid for drabet i ubåden, og retfærdigheden skete til sidst fyldest. 

De to garvede mænd fortæller på dette foredrag om deres unikke samarbejde, det alsidige teamwork, de var en del af og de beslutninger, der fik sagen opklaret. 

Drabschefen og Anklageren 

Jens Møller Jensen har været ansat ved dansk politi i over 37 år, men er nu gået på pension. Han har arbejdet med bl.a. efterforskning af drab, røverier, vold, seksualkrænkelser, brand, terror og narko. Bogudgivelse: “Opklaret – drabschefens erindringer”, skrevet i samarbejde med Stine Bolther, Politikens Forlag, 2018. 

Jakob Buch-Jepsen er især kendt for sit arbejde som specialanklager ved anklagemyndigheden hos Københavns Politi. Her arbejdede han med sager som drab, vold, seksualkrænkelser, røveri, brand og terror. I dag har han eget advokatfirma og arbejder primært som forsvarsadvokat. 

Bogudgivelse: ‘Jeg som anklager’, skrevet i samarbejde med Stine Bolther, People’s Press, 2019. 

Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen har hjulpet filmselskabet Miso Film med udarbejdelsen af fiktionsserien ’Efterforskningen’ om netop ubådssagen. Serien havde premiere på TV 2 i efteråret 2020 og har siden været vist verden rundt under titlen ’The Investigation’. I Danmark kan serien streames på TV2 Play og HBO Max. 

Publikum kan se frem til en indsigtsfuld og spændende aften med de to erfarne herrers egen fortælling af den omfattende efterforskning.

Unummererede siddepladser.