Info
 • Dato
  20.
  Marts
  2024
 • Tid
  19.00
 • Genre
  Foredrag
Unummererede siddepladser

Frederiksværkegnens Historiske Forening: Hans Hedtofts forlis

Hans Hedtofts forlis – Danmarks Titanic 

Lars Halskov og Morten Halskov

Lars er journalist på Politiken, Morten er journalist på Fagbladet 3F

Lars Halskov og Morten Halskov vil med udgangspunkt i bogen ’Skibet der forsvandt’ beskrive begivenhederne op til, under og efter grønlandsskibet ’Hans Hedtoft’s forlis 30. januar 1959. Forliset er siden blevet betegnet som Danmarks Titanic, fordi skibet lige som det britiske passagerskib Titanic blev betegnet som ude af stand til at synke, men alligevel ramte ’Hans Hedtoft’ et isbjerg på sin jomfrurejse og sank – lige som Titanic. Alle om bord på ’Hans Hedtoft’ omkom i det iskolde hav syd for Grønland.

Bogen bygger på interview med pårørende til de fleste om bord på skibet. Desuden har forfatterne som de første fået en særlig adgang til fortrolige dokumenter, private breve, lommebøger, dagbøger og interne papirer. Derfor er der mange hidtil ukendte oplysninger i den dokumentariske skildring af den tragiske skibskatastrofe.

Det er også en politisk historie, som handler om en minister og højtstående embedsmænd, der forsøgte at løbe fra ansvaret. Og en historie om, hvordan pårørende måtte stå med hatten i hånden over for Grønlandsfonden, der administrerede de penge, som danskere og grønlændere gav til de efterladte.

Alle er velkomne.