Info

Goldmund String Quartet

Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Goldmund String Quartet

Florian Schötz, violin

Pinchas Adt, violin

Christoph Vandory, bratsch

Raphael Paratore, cello

PROGRAM:

Franz Joseph Haydn (1732-1809):

Strygekvartet i D-dur, Op. 64, nr. 5, Lærken

Felix Mendelssohn (1809-1847):

Strygekvartet nr.4 i e-mol, Op. 44, nr. 2

-Pause-

Franz Schubert (1797-1828):

Strygekvartet nr.14 i d-mol, D810, Døden og Pigen

OM MUSIKERNE:

Den unge tyske strygekvartet, Goldmund Quartet, blev grundlagt i 2009 i München af de fire nuværende medlemmer, som kendte hinanden og musicerede sammen allerede i deres skoletid. Navnet er en allusion til den ene af hovedpersonerne i Hermann Hesses fortælling, Narziss und Goldmund.

De regnes med deres knivskarpe intonation og en fraseringskunst, der er udarbejdet til mindste detalje, blandt de mest interessante strygekvartetter i Europa i øjeblikket.

De er vindere af en lang række internationale musikkonkurrencer, heriblandt den prestigefyldte International Wigmore Hall String Competition og Melbourne International Chamber Music Competition, begge i 2018. I 2019 tildelte The Nippon Music Foundation kvartetten de fire Stradivariusinstrumenter, som Niccoló Paganini købte i slutningen af 1800-tallet, og som i dag udlånes af fonden for en årrække til udvalgte ensembler som en særlig udmærkelse.

Deres debut CD med værker af Joseph Haydn blev modtaget med begejstrede anmeldelser i alle de betydningsfulde klassiske musikmagasiner. De har givet koncerter i de mest betydningsfulde koncertsale i Europa, Canada, Kina, Australien og USA.

OBS Nummererede Siddepladser