Info

PARTOUTBILLET – Halsnæs Jazzfestival

GJETHUSET PRÆSENTERER: Halsnæs Jazzfestival  19.-22.september 2019

Mulighed for tilkøb af mad torsdag, fredag og lørdag.  19-22.september

Partout-pris: 425,- + gebyr 20kr.

19. september kl. 20.00: Søren Sko & Benjamin Koppel – Nat King Cole Tribute
Entre: 250 + gebyr 20kr.

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner no #1 Nat King Coles musik, bliver der for alvor pustet nyt liv i de gamle klassikere. Sammen giver de to – med hjælp fra nogen af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire. Netop i år ville Nat King Cole være fyldt 100 år og selvom legenden ikke er mere, lever hans vidunderlige sangskat videre.<

Glæd dig til en vidunderlig indbydende koncert, med ro på, et skævt smil og fuld af flirt. Den danske sanger Søren Sko har, lige siden den efterhånden legendariske duo Sko & Torp debuterede i 1989, været en uundværlig bestanddel af den danske musikscene, centralt placeret som en af landets fineste sangere. Saxofonisten Benjamin Koppel udgav sin debutplade som bare 18-årig i 1993, har siden spillet med alle de største internationale jazzstjerner, udgivet knap 50 plader i eget navn og modtaget et hav af priser og hædersbevis. I 2018 udsendte Søren og Benjamin pladen On Cole med udvalgt klassikerne og resultatet er ganske enestående, med Sørens rå og upolerede rockstemme og Benjamins melodiske overskudssaxofon i centrum, høstede albummet anmelder roser og er en af de mest spillede jazz udgivelser sidste år. En plade af format, der rammer lige så bredt og folkeligt, som den kan måle sig på den internationale jazzscene.

 

20. september kl. 20.00: Peter Vuust Trio
Entre: 200 + gebyr 20 kr.

Med Peter Vuust (bas), Henrik Gunde (piano) og Veronica Mortensen (voc)
I efteråret 2017 udgav Peter Vuust CD’en “Leaves Of Love” i samarbejde med bl.a. Veronica Mortensen og Lars Jansson – den tredie CD i dette samarbejde. Cd’en er som den forrige CD, ”September Songs”, indspillet i et af Skandinaviens bedste lydstudier, svenske Nilento Studio. Et enigt anmelderkorps gav ”September Songs” top-anmeldelser, og den blev nomineret til årets Danske Vokaljazzudgivelse ved Danish Music Awards i 2014.

Peter Vuust er med 17 turneer og 6 CD’er et af de mest veletablerede navne på den danske jazzscene. Som bassist har han samarbejdet med alt fra danske pop artister til internationale jazz stjerner. Hans kompositioner er melodiøse, og de nordiske rødder høres side om side med inspiration fra den amerikanske jazztradition. Han er samtidig en unik kombination af en dybt respekteret jazz-musiker og en verdensklasse hjerneforsker. Han er danmarks førende ekspert inden for feltet “Music In The Brain” – et forskningsfelt han egenhændigt har opbygget og er daglig leder af. Derudover er han aktuel med sin seneste bog-udgivelse fra april 2017 – “Musik På Hjernen”

Veronica Mortensen er en af Danmarks absolut førende jazzsangerinder. Hendes stemme er i følge anmelderne “… Sexet, selvironisk og sødmefuld. (…) Stemningen er afslappet og båret af en umiddelbar glæde og nysgerrighed. (…) Stemmen er topfokuseret. Udtrykket stinkende sikkert og fyldt med en uimodståelig, frisk energi. Veronica Mortensens vokale overskud funkler” Live: Sammen med den formidabelt swingende pianist Henrik Gunde fortolker trioen Peter Vuusts melodiøse jazzsange fra de to første cd’er “Images Of Falling” fra 2005 og “September Songs” fra 2013. Og selvfølgelig fra den helt nye cd – “Leaves Of Love”! Dansk jazz i absolut top-klasse.

 

21. september kl. 20.00: Marie Carmen Koppel
Entre: 220 + gebyr 20kr.

Marie Carmen Koppel: En oplevelse – En sangstemme udover det sædvanlige. Marie Carmen Koppel har gennem de sidste 25 år opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau. Samtidig med stor turne aktivitet har Marie Carmen Koppel udgivet sit seneste album ”Honestly” den 11/7 2017. Hun har placeret sig i dansk musikliv som Danmarks souldronning med en stemme, der ofte bliver sammenlignet med Whitney Houstons. Whitney Houston er også Marie Carmens erklærede idol – og Marie har endda opkaldt sin hund efter idolet! På albummet ”Honestly” giver Marie Carmen Koppel sit helt personlige bud på nogle af de sange, der har betydet mest for hende. Sange, hvoraf nogle har fulgt hende igennem mere end 15 år, som ligger perfekt for hendes store stemme og hvor indspilningen har været efterspurgt blandt hendes store fanskare i årevis. Sange, som er covers af bl.a. Bob Marley, Paul Simon og Whitney Houston. Dertil naturligvis Maries egne sange, som omhandler kærlighed, sorg og smerte men også glæde og melankoli.

”Marie Carmen Koppel er efter min mening en af Danmarks bedste sangerinder. Hun har en stemme og besidder en musikalitet, som er af international kaliber…. nye numre fra egen have (dyrket i et samarbejde med Steen Rasmussen) og ”gamle r&b- og folk-rock-standards” som Paul Simons Bridge Over Troubled Water, Carole Kings You’ve Got a Friend og Wyclef Jean & Jerry Duplessis My Love Is Your Love. I Marie Carmen Koppels favntag swinger og ruller især sidstnævnte. Hun tager nummeret i besiddelse, tilfører det en altomsluttende varme og forvandler og fortætter dets sjæl” – Ivan Rod / GAFFA 2017.

 

22. september kl. 16.00: Snorre Kirk – BEAT
Entre: 200+gebyr 20kr.

Snorre Kirk
Jazztrommeslager i verdensklasse.
Efter at havde fundet sin kometkarriere i europæisk jazz, har Snorre Kirk formået at spille med nogle af de største navne på den prominente internationale jazzscene, bl.a. Diane Schurr, Erik Reed og Stephen Riley. De seneste år har Snorre Kirk udfoldet sig som hovednavn og sangskriver på egen hånd.

Med det kritikerroste debutalbum “Blues Modernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder, og med opfølgeren Europa fra 2015, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, som den prestigetunge North Sea Jazz Festival, Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland.

I marts 2017 udkom Snorre Kirks tredje album, Drummer & Composer, der med skræddersyet musik skrevet for et udvidet septet-format, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse projekt til dags dato.

I Gjethuset kommer med det dygtige hold af musikere: Magnus Hjorth på klaver, Anders Fjeldsted på bas og Jan Harbeck på tenor.

***

OBS. Dørsalgstillæg 25,-