Info

Internationalt Stjernetræf

Frederiksværk Musikfestival Præsenterer Internationalt Stjernetræf

Ian Bostridge , tenor

Marianna Shirinyan, klaver

Natalie Clein, cello

PROGRAM:

Franz Schubert:

Sange for tenor og klaver

Benjamin Britten:

Solo cellosuite nr. 3 Op. 87

Franz Schubert:

Auf Dem Strom for sang, cello og klaver

-pause-

Benjamin Britten:

Sange for tenor og klaver

Benjamin Britten:

Sonate for cello og klaver

Franz Schubert:

Shepherd on the Rock

D965 for sang, cello og klaver

OM MUSIKERNE:

Tenoren Ian Bostridge er et af de helt store navne i den internationale sangerverden, og vi er stolte over at kunne byde ham velkommen til Frederiksværk.

Bostridge uddannede sig først ved universiteter i såvel Oxford som Cambridge i historie og filosofi, inden han i begyndelsen af 1990?erne kastede sig over en karriere som sanger. Og hvilken karriere! Han blev hurtigt en meget efterspurgt fortolker af de klassiske tyske lieder, ikke mindst Schuberts Die schöne Müllerin og Winterreise. Ian Bostridge har som koncertsanger arbejdet sammen med orkesterledere fra allerøverste hylde: Sir Colin Davis, Sir Simon Rattle og Mstislav Rostropovich. Hans sceneoptræden i operaer spænder lige fra Purcell til Benjamin Britten. En meget alsidig sanger, der er blevet nomineret til hele 15 Grammyer.

Ian Bostridge optræder for første gang i Frederiksværk – det gør hans to ledsagere til gengæld ikke.

Marianna Shirinyan, der er armensk af fødsel, er efterhånden særdeles efterspurgt verden over. De seneste år har hun bl.a. givet koncerter over det meste af Europa og i Sydamerika. Hun har slået sig ned i Danmark, hvor mange af landets orkestre har haft bud efter hende, f.eks. var hun artist in residence ved Odense Symfoniorkester i 2013-14. Og så har vi mange gange efterhånden haft glæde af hende som solist og som kammermusiker her i Nordsjælland

Natalie Clein er blevet beskrevet af The Times som en tryllebindende cellist, der spiller alt med lidenskab. Allerede da hun var seksten år gammel vandt hun både BBCs Young Musician of the Year og Eurovision-konkurrencen for unge musikere. Sin egentlige debut havde hun ved en af BBCs legendariske promenadekoncerter i august 1997.

Utallige er de orkestre og dirigenter, hun har optrådt sammen med, og som kammermusiker har hun også arbejdet sammen med de største navne. Natalie Clein er i øvrigt også kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck i grevskabet Dorset ikke langt fra fødebyen Poole.

Og så er hun en kær gæst på Frederiksværk Musikfestival – hun var her første gang i 2006, og nu er hun tilbage for sjette gang.

OBS: Nummererede siddepladser
Internationalt Stjernetræf  - Frederiksværk Musikfestival
 
Internationalt Stjernetræf - Marianna Shirinyan - Frederiksværk Musikfestival
 
Internationalt Stjernetræf  - Frederiksværk Musikfestival