Info

Johan Dalene, Andreas Brantelid, Diana Ketler

Obs. Mulighed for tilkøb af mad inden koncerten – En tapastallerken fra Ninas mad og gårdbutik.

JOHAN DALENE, violin, ANDREAS BRANTELID, cello, DIANA KETLER, klaver

Den kun 22 år gamle violinist, Johan Dalene, gør allerede sin indflydelse gældende på den internationale scene og optræder med førende orkestre og i vigtige koncertsale både hjemme i Sverige og i udlandet, og publikum, der oplevede ham spille på Frederiksværk Musikfestival i 2022, vil mere end glæde sig til et genhør. Hans forfriskende ærlige musikalitet kombineret med en evne til at engagere sig med både musikere og publikum har vundet ham mange beundrere, senest som førstepræmievinderen i den prestigefyldte Carl Nielsen-konkurrence i 2019. Johan Dalene begyndte at spille violin i en alder af kun fire år og debuterede tre år senere. Han har vundet en række konkurrencer, inklusive en toppræmie i juniorkategorien i Menuhin-konkurrencen og førstepræmie i Thomas og Evon Cooper International Violin Competition i Oberlin, USA, hvor han opførte Tchaikovsky-koncerten med Cleveland Orchestra.

Og igen i år er det med største fornøjelse, at vi endnu en gang kan byde velkommen til en kær og kendt gæst på Frederiksværk Musikfestival: Andreas Brantelid. Han er en af Skandinaviens førende cellister. Andreas fik sin debut med orkester i en alder af 14 år, hvor han spillede Elgars Cellokoncert med Det Kgl. Kapel. Siden da har han optrådt som solist og kammermusiker, og hans koncertvirksomhed omfatter også solorecitals, og han optræder ofte på flere af de mest betydningsfulde festivaler rundt om i Europa. Heldigvis har han stadig tid og lyst til at komme til Frederiksværk, hvor han har et stort og trofast publikum.

Pianisten Diana Ketlers familie i fødebyen Riga var også musikere. Diana debuterede i en alder af 11 år med det lettiske nationalsymfoniske orkester. Efter afgangseksamen fra det lettiske Musikkonservatorium og studier ved Royal Academy of Music i London har hun spillet som solist og kammermusiker over det meste af Europa og mange steder i den øvrige verden. Hun er specielt interesseret i at promovere nutidige baltiske komponisters musik, og hun har eksempelvis haft et nært samarbejde med den estiske komponist Arvo Pärt.