Info
 • Dato
  27.
  September
  2022
 • Tid
  19.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Genre
  Foredrag

Jorden & Livet // Online Foredrag

Aarhus Universitets populære online foredrag vender tilbage, og denne gang sættes der fokus på Jorden & Livet – 3.800 mio års spejling.

Dette foredrag afholdes ved professor i geologi – Minik Rosing – GLOBE Institute, Københavns Universitet.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Om foredragsserien

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken og arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Foredraget varer fra 19:00-21:00.