Info
 • Dato
  22.
  September
  2018
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpriser
  150 - 220 kr.
 • Genre
  Jazz

Live jive Jungle m. Jan Harbeck

Unummerede siddende

Live Jive Jungle

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har udgivet nogle af de bedst sælgende danske instrumentale jazzplader i mange år. De tre Stunt-udgivelser har begejstret med deres karakteristiske tilbagelænede soul-fyldte ro. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tra- dition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og give den et personligt præg.
“Ingen kan blæse så megen sjæl i en jazzballade som ham”, skrev dagbladet Politiken, -tenorsaxofon er den afgørende lyd af jazz. Genrens sjæl. Engang havde vi Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck.?
Denne tilgang til musik gav Jan Harbeck Quartets første udgi- velse flere priser. Ganske overraskende, og som en dark horse, fejede Jan Harbecks IN THE STILL OF THE NIGHT (Stunt, 2008) alle andre favoritter til side, da musikmagasinet Jazz Special skulle kåre “Årets Plade 2009”, samtidigt med at Jan blev nomineret til “Årets nye jazznavn” ved Danish Music Award og modtog den prestigefulde Bent Jædig Pris.
Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil i den store swing- tradition fik mange venner og efterfølgeren, COPENHAGEN NOCTURNE (Stunt, 2011), blev også udråbt som værende blandt årets bedste jazzudgivelser. Den fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og med en Jan Harbeck, der har gravet endnu dybere i sin jazz, og som kender betydningen af nærvær i musik, der både kan være Harbeck-originalkompositioner eller standards. Det gør ingen forskel for Harbeck, blot man søger ind til kernen af materialet og finder den røde tråd. Man kan nu med sikkerhed sige, at han har manifesteret sig som en af de tunge drenge på den danske saxofonhimmel. Med VARIATIONS IN BLUE (Stunt cd & lp, 2014) tager han skridtet helt op i super- ligaen i broderskab med den amerikanske saxofonist, Walter Smith III, på et album med så mange kvaliteter, at de står i kø for at blive fremhævet. Walter Smith er en broder i ånden for Jan, og også Smith prioriterer fordybelsen og nærværet frem for det musikalske ego.
Jan Harbeck har nu, uden at vende de tidligere idealer ryggen, udfordret andre sider af sit talent. Ved siden af sin akustiske kvartet har han samlet et nyt og mere pågående og funky hold, Live Jive Jungle – et band der er opstået ud af et ønske om at spille musik med en kerne af hårdt swingende trommebeats i stil med Gene Krupa på Benny Goodman klassikere som Sing Sing Sing! De medrivende, riff-baserede kompositioner, beats og grooves, skal hjælpe med at få jazzfolket ud på dansegulvet (igen!). De der har oplevet Live Jive Jungles udadvendte og insisterende intensitet i de sene nattetimer på blandt andet La Fontaine i København, ved at det kan lade sig gøre. Og det selvom fødderne stadig er solidt plantet i jazzens store tenor-tradition. ELEVATE er indspillet “live i studiet” hos den legendariske Flemming Rasmussen, med den store lyd helt ude i pappet! Og han ved, hvad han gør som bagmand på bl.a. Metallicas tidlige udgivel- ser. Musikken på pladen består udelukkende af nye Harbeck- kompositioner, og samspillet med el-guitaristen Thor Madsen, el-bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Peter Leth slår intense gnister.