Info
 • Dato
  24.
  Februar
  2023
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  190 kr.
 • Genre
  Blues

Michelle Birkballe

Gjethuset indhyldes i lyden af New Orleans blues rock, når Michelle Birkballe gæster Gjethuset! Det er svært at tro, at hun kommer fra smalltown Thorsager. 

Historien om Michelle Birkballe (f. 1979) er noget så sjældent, som en ægte rock’n’roll historie på dansk grund.

Fortællingen om opvæksten i Thorsager midt på Djursland i en søskendeflok på seks, hvor hun allerede som barn danner sit eget band og senere tjener til livets ophold som fårehyrde, århusiansk værtshusmusiker og som rengøringskone i et studie, for at kunne indspille sine sange – er en fortælling man på én eller anden måde synes, man har hørt før. Men ikke her i Danmark.

For selvom Michelle Birkballe er født og opvokset med fødderne i dansk muld, så er hendes slægtskab til blues og rock fra Louisiana og andre af rockens arketypiske egne, så stærkt og så uforfalsket, at man let kan komme i tvivl, når man lytter til en sang som hendes ‘I still play my guitar’ fra 2018.

Det er hendes stemme, hendes historie og hendes musik! Hendes hjerteblod og personlighed er så meget til stede, at man kunne tro, at rock’n’roll kommer fra smalltown Thorsager. Og at fortællingen om Michelles opvækst kunne handle om nogle af rockhistoriens største navne. Hvis man har været så heldig, at man har hørt hende live, så er man ikke i tvivl – hun er rock’n’roll.

I guitarkufferten har Michelle masser at tage af, når hun går på scenen. Mest sange fra sine albums, men også andre sange, som hun gør til sine helt egne. Og så kan hun fortælle om sit liv på en så ægte og afvæbnende måde, at ingen går fra en af hendes koncerter uden at have grinet sammen med hende. Storytelleren er skarp i replikken, når hun råt for usødet fortæller om livets op- og nedture. Alt kommer lige fra hjertet.

”Når man booker en koncert med Michelle Birkballe, så er der garanti for god stemning både på scenen, bag scenen og blandt publikum. Michelle har altid gode musikere med sig og sammen leverer de koncerter med kvalitet, nerve og ægte spilleglæde”.
– John Nørbjerg / Grønnegades Kaserne, Næstved

Lyt til musikken her

Koncerten er stående.