Info
 • Dato
  9.
  April
  2019
 • Tid
  18.45
 • Sted
  Gjethuset
 • Genre
  Foredrag

Når fysikkens stråler helbreder

NB. Billetter til foredraget skal afhentes her på hjemmesiden – klik på køb billet og du kan dermed hente gratis billetter til foredraget, så længe der er.

Henter du billetter og alligevel ikke skal bruge dem -giv venligst besked da foredragene er meget populære.

‘Når fysikkens stråler helbreder’
Foredrag ved professor Kari Tanderup om behandling af cancer med stråler.
Kræft er en alvorlig sygdom, men moderne behandling med kirurgi, stråler og medicin betyder at seks ud af ti kræftpatienter overlever kræft i mindst fem år.
I foredraget vil du høre om den fysik der ligger til grund for at stråler kan være nyttige til behandling af kræft. Klinisk forskning giver os løbende ny viden om strålernes virkning på kræft og på vores krop, og du vil høre hvordan forskerne til stadighed udvikler teknologier til at gøre stråler mere fokuserede så flere patienter kan helbredes med strålebehandling mens byrden af bivirkninger mindskes. Hør også om nyeste skud på stammen: den store, nye danske accelerator som fra 2019 vil yde cancerpatienter avanceret, mere skånsom strålebehandling med protoner.
Foredraget afholdes på dansk.

Naturvidenskabelige foredrag i GJETHUSET

Gjethuset fortsætter i forråret 2019 med at inviterer publikum indenfor til en række livestreamede foredrag i samarbejde med Naturvidenskab, Aarhus Universitet. Fri entre til alle foredrag.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har publikum i Gjethuset mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben.. Niveauet er højt, og publikum vil blive udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Der er fri entré til alle 5 foredrag. Foredragene bliver ikke offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende.
Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet i tidsrummet 19.00-21.00 til Gjethuset.
Foredragsserien arrangeres af Gjethuset, Science and Technology, Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.

Foredragene foregår i Gjethuset kl. 19.-21.00 – Kom i god tid da foredragene starter kl. 19.00 og der inden vil blive budt velkommen og fortalt om aftenens forløb.