Info

Natalie Clein, cello & Cedric Pescia, Klaver

Frederiksværk Musikfestival præsenterer:

NATALIE CLEIN, cello og CÉDRIC PESCIA, klaver

Natalie Clein er blevet beskrevet af The Times som en “tryllebindende” cellist, der “spiller alt med lidenskab”.

Allerede da hun var seksten år gammel vandt hun både BBC’s ?Young Musician of the Year? og Eurovision-konkurrencen for unge musikere. Sin egentlige debut havde hun ved en af BBC’s legendariske promenadekoncerter i august 1997.

Utallige er de orkestre og dirigenter, hun har optrådt sammen med, og som kammermusiker har hun også arbejdet sammen med de største navne. Natalie Clein er i øvrigt også kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck i grevskabet Dorset ikke langt fra fødebyen Poole.

Som mange andre musikere er hun stærkt interesseret i nutidig musik, og hun har uropført flere af tidens store komponisters værker blandt dem Sir Peter Maxwell Davis og Sir John Tavener. I dag er Natalie Clein professor på Royal College of Music i London.

Og så er hun en kær gæst På Frederiksværk Musikfestival ? hun var her første gang i 2006, og nu er hun tilbage for femte gang.

Med sig ved denne koncert har Natalie Clein pianisten Cédric Pescia, pianist med dobbelt fransk og schweizisk nationalitet, født i Lausanne. Han har som solist optrådt på mange internationale musikscener, men hans kærlighed til kammermusik har regelmæssigt ført til optrædener med andre fremtrædende musikere. I mange år har Cédric Pescia arbejdet i tæt samarbejde med violinisten Nurit Stark.