Info
  • Dato
    25.
    September
    2018
  • Tid
    18.45
  • Sted
    Gjethuset
  • Genre
    Foredrag

Naturvidenskabelig foredrag: Øl

Naturvidenskabelige foredrag i GJETHUSET

Som noget nyt i Gjethuset i 2018, inviteres publikum nu indenfor til en række livestreamede foredrag i samarbejde med Naturvidenskab, Aarhus Universitet. Fri entre til alle foredrag.

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har publikum i Gjethuset mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben.. Niveauet er højt, og publikum vil blive udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Der er fri entré til alle 5 foredrag. Foredragene bliver ikke offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet i tidsrummet 19.00-21.00 til Gjethuset.

Foredragsserien arrangeres af Gjethuset, Science and Technology, Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.

Foredragene foregår i Gjethuset kl. 19.-21.00 – Kom i god tid da foredragene starter kl. 19.00 og der inden vil blive budt velkommen og fortalt om aftenens forløb.

Foredragstekster og datoer til de forskellige gange:

25. september 18.45 .-21.00 

Overskrift:  Naturvidenskabelig foredrag: Øl 

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces.

Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

OBS.

Hvis du under foredraget skal smage øllet koster det 30 kr (som du betaler ved ankomst).

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.