Info
 • Dato
  12.
  Maj
  2023
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  45 kr.
 • Genre
  Pop, Rock

Nye Skud – vækstlagsfestival

MAYA WANGLEN

Program 

SKÆNK/ COUSTEAU / SAUCE RECORD / MAYA WANGLEN /DJ 

Spillested og Festival giver lokale plads i rampelyset

Gjethuset og Folkely Festival har sat deres fælles kræfter ind for at løfte den lokale musikscene. Ved at invitere fire bands og kunstnere med tilhørsforhold til Halsnæs, ønsker de at give et rygstød til det musikalske vækstlag. Det hele skydes igang d. 12 maj 2023 med en koncert med de ‘Nye skud’ i Gjethuset.

Spilletstedet Gjethuset i Frederiksværk og den nye Folkely Festival i Hundested er gået sammen om en passion de begge har, nemlig den nyskabte original musik i Halsnæs. Fire lokale bands og kunstnere med tilhørsforhold til Halsnæs er blevet inviteret til at vise deres kunnen til en koncert i Gjethuset d. 12 maj 2023, hvor konceptet ‘Nye skud’ fyres af. Her vil de give de fremmødte mulighed for at se og hører det bedste af, hvad Halsnæs har at byde på. Derudover vil et band eller en artist få mulighed for at udfolde sig endnu mere, da de udvælges til at spille på Folkely Festival til sommer.

– Vi har valgt at kalde konceptet ‘Nye Skud’, fordi det for os symboliserer det at få noget nyt til at vokse fra undergrunden, for så at blive skudt afsted fra scenekanten, fortsætter Ulrik Münster- Swendsen

Kamp om live-pladserne

Med indtoget af hjemmestudier, streamingtjenester og sociale medier, er der skabt en direkte og hurtig vej fra musikproduktion til udgivelse. Dette er i mange tilfælde en positiv udvikling for musikken, men det har også skabt et stort udbud af nye udgivelser. Alene på Spotify bliver der hver dag udgivet ca. 60.000 sange, så der er konkurrencen ben hård.

– En stor del af de sange, der udgives online, får aldrig lov til at blive præsenteret for et levende publikum. Og det er netop den live-oplevelse, som er essensen af, hvorfor vi elsker musik. For os det handler om at give de nye kunstnere de tidlige succesoplevelser, som kan give blod på tanden til at fortsætte arbejdet med at skabe musik, selv i en så konkurrencepræget branche afslutter Mark Rydahl.

Både Gjethuset og Folkely glæder sig til at præsentere, hvad de nye skud i Halsnæs har at byde på den 12. maj. Og på bedste festivals-manér bliver det hele pakket ind i en kæmpe stor fest med dj mellem de forskellige bands og kolde fadøl i baren.