Info
 • Dato
  5.
  Oktober
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpris
  170 kr.
 • Genre
  Plus1

Plus1 – Marc Facchini

Marc Facchini – Fakiren fra Bakkebølle

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchinis psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

“For det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører”

–  Ralf Christensen, Dagbladet Information, Anmeldelse af Mørk Mandala (2016)

Bosat i København, opvokset på en teaterskole i Bakkebølle (hvor kragerne vender). Med en slægt bestående af alt fra håndværkere og læger til skuespillere og svindlere, bruger Facchini sin baggrund og sine omgivelser, til at skrive sange der kræver fordybelse. Sange om krop, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualtiet, spiritualitet og død. Sange skrevet ud fra forfatteren og forbilledet Hunter S. Thompsons tese om, at man nogle gange er nødt til at fortælle en løgn for at komme tættest muligt på sandheden.

“I en afbalanceret vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.”

– Lousie Rosengreen, Dagbladet Information, Anmeldelse af Himmelmekanik (2018)

En solid følgerskare

Selvom Marc Facchini endnu ikke har slået igennem til et bredt publikum, så har han alligevel et støt voksende og særdeles trofast følge. Det er blandt andet på grund af hans helstøbte albumudgivelser og medrivende koncertoplevelser. Hans sange er blevet spillet på radio i Danmark, men også i USA og Italien, og han blev DMA-nomineret både i 2015 og 2020. I 2022 er Facchini aktuel med et nyt album, Breve Fra Babylon. Det er indspillet sammen med nogle af landets mest anerkendte musikere. Et album, der igen bringer Facchini ud på de danske landeveje, med traditionen i den ene hånd, og innovationen i den anden.

“Der er noget særegent nordisk over tonen på Ind i Evigheden, og det selvom albummets 11 sange ofte lyder som en togrejse gennem et forenet Europa med et folk-ensemble som selskab. Tonen er lige så lys som en midsommernat.”

– Esben Suurballe Christensen, GAFFA, Anmeldelse af Ind i Evigheden (2020)

Dette er koncert er en PLUS1-koncert:

 • PLUS1 er eftermiddagskoncerter en gang om måneden i Gjethuset.
 • PLUS1 handler om at invitere, glæde sig, opleve og hygge sig sammen.
 • PLUS1-koncerterne giver fællesskab, nærvær, smil, grin og gode stunder.
 • PLUS1 er to billetter for en billets pris.

Læs mere om koncert-konceptet Plus1 her

Unummererede siddepladser

Lyt til musikken