Info

QUARTETTO DI CREMONA

Frederiksværk Musikfestival præsenterer:

QUARTETTO DI CREMONA:

Cristiano Gualco, violin, Paulo Andreoli, violin, Simone Gramaglia, bratsch, Giovanni Scaglione, cello

 

Om musikerne:

Quartetto di Cremona blev dannet i 2000 på Walter Stauffer Akademiet i Cremona. Kvartetten studerede først hos Piero Farulli fra Quartetto Italiano og senere hos Hatto Beyerle fra Alban Berg Kvartetten.

Kvartetten har siden hen skabt sig et internationalt navn og har optrådt på førende festivaler såsom Beethovenfest i Bonn, Bozar Festival I Bruxelles og Perth Festival i Australien og har givet koncerter I bl.a. Konzerthaus I Berlin, Wigmore Hall I London og Beethovenhaus i Bonn.

I 2011 blev Quartetto di Cremona udnævnt til Artist-in-Residence ved Società del Quartetto I Milano hvilket i 2014 udmundede i opførelsen af alle Beethoven kvartetter i anledning af fejringen af 150-året for instituttets grundlæggelse. I 2012 blev kvartetten yderligere udnævnt Artists in Residence ved Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Rom.

For nylig er kvartettens samlede indspilninger af Beethovens strygekvartetter blevet udsendt og med stor begejstring hos anmeldere og publikum til følge. De betragtes som de værdige arvtagere efter den legendariske Quartetto Italiana.

I 2019 modtog kvartetten “Franco Buitoni Award”, som anerkendelse for deres bidrag til at udbrede kammermusikken i Italien og ud over hele verden, og ensemblet er ambassadører for det internationale projekt ”Friends of Stradivarius”. Som et kuriosum kan tilføjes, at kvartettens medlemmer i 2015 blev udnævnt til æresborgere i Cremona.

 

Program:

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strygekvartet nr. 11 i f-mol, Op. 95 ”Serioso” (1810)

 

Dmitri Sjostakovitj (1906-1975): Strygekvartet nr. 10 i As-dur (1964)

 

-pause-

 

Franz Schubert (1797-1828): Strygekvartet nr. 13 i a-mol, D804, Op. 29 “Rosamunde” (1824)

 

 

 

Nummererede siddepladser