Info

Schuberts “Die Schöne Müllerin”

Frederiksværk Musikfestival præsenterer:

Fredag d. 5. juli kl. 17.00
FRANZ SCHUBERT: “DIE SCHÖNE MÜLLERIN” (1823)
JOHANNES HELD, baryton og DANIEL BESKOW, klaver

Blandt komponisterne i første halvdel af 1800-tallet var det meget yndet at skrive de såkaldte “sangcyklusser”. En samling af en bestemt digters værker sat i musik, som regel for en sanger og et ledsagende klaver.
Beethoven begyndte denne “trend” med den skelsættende cyklus “An die ferne Geliebte” i 1816, og Schumann fuldendte den så at sige med “Dichterliebe” i 1840.
Men ind i mellem de to var jo Franz Schubert, der blandt andet har velsignet os med så pragtfulde værker som “Winterreise” og “Schwanengesang”. Men mest elsket er nok “Die schöne Müllerin”, som handler om en ung møllersvend, der bryder op hjemmefra for at søge lykken. Ved at følge en bæk når han til en ny mølle, hvor han får arbejde. Han forelsker sig i møllerens datter, men da hun forelsker sig i en jæger, gribes møllersvenden af fortvivlelse og drukner sig i mølleåen. I den sidste sang (“Des Baches Wiegenlied”) synger bækken en sørgmodig vuggevise for møllersvenden.
Den tyske Baryton Johannes Held har mange gange underholdt et dansk publikum – dels på Det kongelige Teater, og dels ved talrige lied-arrangementer ofte sammen med den svenske pianist Daniel Beskow, der også ved talrige tidligere lejligheder har spillet her i landet.

Unummererde siddepladser
Pris kr. 160,- inkl. billetgebyr
PARTOUTBILLET kr. 1670,- inkl. billetgebyr