Info

SCHUMANN OG MOZART

Frederiksværk Musikfestival præsenterer:

SCHUMANN OG MOZART:

Johannes Søe Hansen, violin, Gunvor Sihm, violin, Stine Hasbirk Brandt, bratsch, Henrik Dam Thomsen, cello, Weyin Chen, klaver

 

Om musikerne:

Når festivalen præsenterer et program med musik af de to elskede komponister Robert Schumann og W.A. Mozart, bliver det med en håndfuld af de mest fremtrædende musikere fra DR Symfoniorkestret. 

Johannes Søe Hansen blev optaget på musikkonservatoriet i 1982, hvorfra han dimitterede i 1987.

Fra 1993 har Johannes Søe Hansen været 1. Koncertmester i DR SymfoniOrkestret. Han underviser desuden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Søe Hansen har vundet flere konkurrencer inden for sit felt. Allerede som 14-årig vandt han i 1980 Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og i 1984 vandt han pris ved Den internationale Carl Nielsen violinkonkurrence. Han spiller i sekstetten Copenhagen Classic, i Stadler kvintetten samt duo med pianisten Christina Bjørkøe

Gunvor Sihm er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2014. Forinden studerede hun to år ved San Fransisco Conservatory of Music. I juni 2015 vandt hun stillingen som 2. koncertmester i 2. violingruppen i DR SymfoniOrkestret. Sammen med Nightingale String Quartet har Gunvor Sihm indspillet samtlige strygekvartetter af Rued Langgaard, hvoraf en enkelt var på programmet, da kvartetten gæstede Frederiksværk for to år siden.

Stine Hasbirk Brandt har studeret hos Tabea Zimmermann, Frankfurt, fra 1995-2000 og hos Tim Frederiksen på DKDM’s solistklasse med debut i 2002. Inden studierne var færdige, konkurrerede Stine sig ind i Det kgl. Kapel, hvor hun var ansat fra 2002-2012. Siden 2012 ansat i DR-symfoniorkestret. Man kan ofte høre Stine Hasbirk Brandt som kammermusiker, og hun har spillet i de fleste af landets kammermusikforeninger og på festivaler med sin strygekvartet Arild Kvartetten, som gæster Frederiksværk i årets sidste koncert. 

Henrik Dam Thomsen deler sin tid mellem at være 1. solocellist i DR SymfoniOrekestret og så en travl kalender som solist og deltager i forskellige kammermusikkonstellationer samt sin lærergerning ved Musikkonservatoriet i København. Men han dyrker ikke kun den klassiske musik, Henrik Dam Thomsen er også glad for jazzen og har spillet med en lang række fremtrædende jazzmusikere, ligesom han også har medvirket til en hel del filmmusik.

I en tid med mange lovende unge musiktalenter fra hele verden, træder den taiwanesisk-amerikanske pianist Weiyin Chen frem ikke alene på grund af sin forbløffende tekniske kunnen, men først og fremmest på grund af ren og skær musikalitet og en modenhed i udtrykket, der er sjælden hos så ung en kunstner. Hun har en ganske særlig evne til at se om ”bag” noderne og finde ind til selve musikkens sjæl. Det bliver et spændende bekendtskab, vi får lejlighed til at møde her i Frederiksværk.

 

Program:

Robert Schumann (1810-1856): Fantasiestücke for cello og klaver, op. 73 (1849)


W.A. Mozart (1756-1791): Klaverkoncert nr. 12 i A-dur K414/385 (1782)

-pause-

Robert Schumann: Klaverkvintet op. 44 (1842)

 

Nummererede siddepladser