Info

Sofie Haagen, Mezzosopran, Elias Holm, Klaver

SOFIE HAAGEN, mezzosopran, ELIAS HOLM, klaver

Med en stemme sammenlignet med ‘sort fløjl’ er Sophie Haagen rost for sin karakteristiske klang og fleksibilitet. Hun er allerede ved at etablere sig som en efterspurgt mezzosopran i store dele af verden. Sophie Haagen har studeret sang på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvorefter hun blev optaget på Det Kgl. Teaters operaakademi, hvor hun uddannede sig som solist. Studierne afsluttedes i løbet af sommeren 2021. Derudover har hun studeret på Eastman School of Music ved University of Rochester i New York og på School of the Aspen Music Festival i Colorado. I oktober 2019 blev Sophie Haagen tildelt førsteprisen sammen med pianisten Elias Holm ved “Copenhagen Lied Duo Competition” på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Sin første ledende rolle (Ursula) havde hun i 2020 i David Bruce’s opera “Intet” på Det Kgl. Teater. Sophie Haagen kunne i 2021 føje årets Leonie Sonning Talentpris til rækken af udmærkelser.

Elias Holm begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Tove Lønskov. Fra 2013-2015 studerede Elias Holm på bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Prof. Amalie Malling. Han bestod i februar 2015 optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny bacheloruddannelse hos Prof. Klaus Hellwig. Bacheloren i Berlin blev færdiggjort i januar 2020.

Elias Holm har vundet flere danske konkurrencer, herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, og han modtog Grand Prix i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen i 2013.