Info

Trio Grecius/Steinaa/Holm

Frederiksværk Musikfestival præsenterer:

TRIO GRECIUC / STEINAA / HOLM

Felicia-Gabriela Greciuc, obo, Maria Steinaa, fløjte, Elias Holm. klaver

Den Rumænske oboist Felicia-Gabriela Greciuc solo-oboist i Det Kongelige Kapel.

Siden 2011 har hun samarbejdet med forskellige orkestre og kammerensembler i Danmark, Rumænien, Sverige, Norge, Island, Frankrig og Tyskland – på fremtrædende poster.

Hun er stifter af V Coloris Woodwind Quintet, med hvem hun har deltaget og vundet priser i flere forskellige internationale konkurrencer.

Fløjtenisten Maria Steinaa har assisteret i mange forskellige professionelle orkestre både i Danmark og i Sverige og vandt i efteråret 2019 prøvetid som solofløjtenist i Göteborg Opera.

Derudover blev Maria i efteråret 2018 inviteret til at spille som solofløjtenist med Noord Nederlands Orkester, hvor hun bla. optrådte i Concertgebouw i Amsterdam.

Maria har også assisteret som solofløjtenist i Malmö opera og har derudover haft kontrakt med Det Kongelige Kapel, hvor hun gentagende gange har assisteret hos dem.

Maria har deltaget i den Internationale Carl Nielsens Fløjtekonkurrence i 2014 og 2019 og i Crusells Internationale Fløjtekonkurrence i sommeren 2017. I 2014 modtog Maria Léonie Sonnings stipendium og det store Jacob Gade Legat og har derudover modtaget flere legater fra Augustinus Fonden til lektioner med fløjtenister i udlandet. Maria modtog i 2018 Zontas kvindepris og DKDMs rejselegat til studier i Hannover. Desuden modtog Maria i maj 2019 Betty og Valdemar van Hauens Fonds legat, hvor hun som solist kvitterede med C. Reineckes fløjtekoncert i Tivolis koncertsal med orkestret Arco.

Elias Holm begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Tove Lønskov. Fra 2013-2015 studerede Elias Holm på bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Prof. Amalie Malling. Han bestod i februar 2015 optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny bacheloruddannelse hos Prof. Klaus Hellwig. Bacheloren i Berlin blev færdiggjort i januar 2020.

Elias Holm har vundet flere danske konkurrencer, herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, og han modtog Grand Prix i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen i 2013.