Få et indblik i Nordsjællands smukkeste kulturhus!

Gjethuset er et aktivt musik og kulturhus, som danner rammen om alt lige fra rockkoncerter og konferencer til børneteater, professionelt turnéteater, kammermusik & internationale udstillinger. Nord for København er vi det største og ikke mindst smukkeste kulturhus – alene bygningen i sig selv er et besøg værd.

VISIONER & DRØMME I GJETHUSET

Vi ser Gjethuset som et pulserende centrum for kreativitet og fællesskab.

Vi ønsker at skabe et inspirerende og inkluderende rum, hvor der ikke kun er fokus på kultur i sin færdige form men også i sin skabende form. Vi ønsker at skabe plads til mennesker fra forskellige baggrunde, alder og tilgang til kultur. Vi ønsker at skabe rum for mødet til at udforske og dele passion for kunst, musik, teater, litteratur og meget mere.

Vi vil gerne i Gjethuset være et sted, hvor mennesker kan mødes og skabe nye relationer på tværs af kulturelle og sociale skel. Vi ønsker at skabe rammer for at mennesker kan udforske og udvikle kreative evner, lære nye færdigheder og opdage nye interesseret eller inspirationskilder.

Vi har i 2023/2024 en konkret strategi, hvor vi målrettet går efter at udvikle Gjethuset til at være et skabende kultur-rum for kunst – og fokus på at skabe et makerspace, der over tid kan udvikle sig i samspil med brugere/borgere i Halsnæs.

Vi tror kulturen er en drivkraft for samfundets udvikling og velvære – og vi vil derfor arbejde på at fremme og støtte lokale talenter og kunstnere. Vi vil også arbejde for at skabe større synlighed og indflydelse for kunst og kultur i Halsnæs og omegn, i samarbejde med andre kulturaktører og Halsnæs Kommune.  Det gør vi blandt andet gennem vores virke i Frederiksværk Forum ( https://www.frederiksvaerk-forum.dk/) , Kulturmetropolen (http://kulturmetropol.dk/) og vækstlagssamarbejde med bla. Folkely Festival ( https://www.folkely.dk/) 

Selvom vi geografisk er placeret yderst i hovedstadsregionen har vi en ambition om at levere et mangfoldigt program af høj kvalitet. Vi tør satse både stort og småt – og gør det med succes.

Du finder visioner, strategi og handlingskatalog – Læs om Gjethusets visioner og strategi her

Kapacitet
Gjethuset råder over næsten 2.000 kvadratmeter som omfatter koncertsal, scene, caféområde, udstillingslokale, mødelokaler, konferencefaciliteter, omklædningsrum m.m.

Teater/Koncertsal:
Stående – 1300 per.
Siddende – 480 per.

Nordfløj:
Stående – 180 per.
Siddende – 85 per.

Udendørs:
3300 per.

Antal medarbejdere
9 faste og et stort antal frivillige

Gjethuset drives som selvejende institution.