Næste udstilling er:

Fotoudstilling med fotograf Anders Overgaard – Nothing left behind – Burning Man

Fernisering: 27.januar 13.00-16.00

Periode: 27.januar – 28.februar

Åbningstider:

Søndag- Mandag:Lukket

Tirsdag-fredag: 12-16.00

Lørdag: 10-13

Nothing Left Behind – Burning Man Exhibition i GJETHUSET

I sommeren 2013, uden at vide hvad er ville ske, tog stjernefotograf Anders Overgaard på en uge lang tur til Burning Man (kendt festival i ørkenen i Nevada, USA). Oplev i perioden d. 27.januar -28.februar denne unikke fotoudstilling i Gjethuset i Frederiksværk.

Fotograf Anders Overgaard blev lokket af dette brølende monster af en festival, der skabte en intens atmosfære midt i Black Rock Desert-ørkenen med de mange midlertidige beboere.
Det var en jordisk foto-paradis – deltagende ”Burners” med intense kostumer og vilde kunstværker til at formidle deres guddommelse selv. Der var uendelige øjeblikke, der ventede på at blive fanget af et kamera og det fortryllede Overgaard. Og han endte med at tage over 21870 fotos. Fotos der fangede øjeblikke af opstemthed, vækst, vidundere, mystik og mest af alt magi. Det er den slags magi der kun kan findes hvor humanitet møder oprindelsen af skabelsen.

Planen var aldrig at der skulle komme en bog – men da støvet havde sat sig, vidste Anders Overgaard at han var nødt til at samle værkerne i en bog – ”Nothing Left behind”. En bog der er blevet til en 189 siders coffee-table book med hans egne favoritter.
Efter noget tid slog det Overgaard: Burning Man, som alle andre ting i livet, har en slutning. Og det giver plads til nye begyndelser – i dette tilfælde, denne udstilling og visuelle dagbog af Overgaards syv dage i Black Rock Desert – At leve med og elske ”The burners” deltagende i Burning Man 2013.

Fotograf og instruktør Anders Overgaard har i denne udstilling rejst et meget passioneret og personligt projekt. Han har formået at fange et inderligt billede af de deltagende, kunsten og scenariet omkring festivalen som er mundet ud i denne udstilling såvel som bogen. Deltagende på Burning Man bliver opfordret til at respektere miljøet og efterlade i en bedre tilstand end før, hvis muligt. Overgaards fotos viser mange af de principper og værdier der er bag Burning Man, fra radikal selvværd, udtryk af selvet og inklusion. Dette er en mulighed for at opleve en smuk verden af billeder fra en festival- men også adressere de stigmaer der er omkring festivalen.

Anders Overgaard har under festivalen kun brugt lyset fra festivalen, gennem sandstorme, eksplosioner, blinkende LED lys og forskellige alternative lys-kilder fra festivalen. Han har holdt sig tro mod hans æstetik og har sikret en kvalitet i serien af fotos, på samme måde som i hans øvrige arbejde som fotograf (bl.a. for Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, Traveller og mange flere).
Han sammenligner denne serie af fotos med at fortælle en histore og tage fotos af et endnu ikke opdaget samfund. Hans hurtige øje og sans for at fange momenterne hjælper ham til at navigere i det støvede festival miljø i ørkenen mellem store kunstværker med unikke detaljer og over 69.000 deltager, dækket i støv, kropsmaling og vilde kostumer.
Udstillingen kan opleves i perioden 27.januar – 28.februar i Gjethusets åbningstid. Fernisering er den 27.januar kl. 13.00 -16.00. Gratis entré.