GJETHUSET PRÆSENTERER:

9.september – 21.oktober

Fernisering: 9.september kl. 13.00-15.00 (gratis entre)

Vedde-Quilterne

Vedde-Quilterne er 5 damer, der syr sammen ca. en gang om måneden på skift hos hinanden. De kommer fra vidt forskellige steder i landet – men har i mange år samles om glæden ved at quilte og sy. På udstillingen har gæster mulighed for at se håndværk i særklasse og der er også mulig for at købe udvalgte quilt-værker.

En verden af Quilt – inspiration er vigtigt for gruppen og trods geografisk afstand formår Vedde-Quilterne at skabe et univers af farver og spændende mønstre i denne udstilling.

Der er stor afstand mellem dem Jette Landorf bor på Møn, Jakobine Nielsen bor i Vedde, Tove Fog-Petersen bor i Gudum ved Slagelse, Annemarie Smith bor i Slangerup, Mie Elvers bor i Helsinge, men på trods af afstanden er der stor glæde og kreativitet, når de mødes.

Det startede med et kursus hos Jakobine Nielsen i Vedde, hvor de blev undervist af Else Mikkelsen, og siden har de syet sammen.

De har alle en fælles inspirationskilde i den kendte quilt-kunstner Kaffe Fassett (USA) som har lavet flere opskriftsbøger indenfor quilt og syning. Flere værker på udstillingen er inspireret af Kaffe Fassett.

Værkerne er kendetegnet ved at være komplekse og multi-farvet

Vedde-Quilterne inspirerer hinanden, laver projekter og mødes på kursus f. eks i Køge, Frederikssund, Ejby, samt i flere år på sommerkursus en uge på NordFyns Folkehøjskole, og 5-dags kursus hos Karin Østergaard i Thisted.

Tove Fog-Petersen

Fog-Petersen har syet Patchwork siden 1991 og deltaget i utallige kurser, med bl.a.
Asta Rosenbeck, Charlotte Yde, Else Mikkelsen, Dorte Gjelstrup,

Karin Østergaard. Hun bliver også inspireret i de mange Patchworkbøger der findes,
særligt Kaffet Fassetts bøger er hun glad for.

Hun har i mange år været på højskole for sy Patchwork, det har været på

Vordingborg Håndarbejdsskole, og Nordfyns Folkehøjskole i Bogense.

Tove Fog-Petersen har siddet i Dansk Patchwork Forening`s bestyrelse fra 1993 – 1999, og været medlem af Nordisk Komite fra 1994 – 2000, hvor med hun også var til en del til træf i Oslo, Stockholm, Helsinki og Odense.

Jeg syr slumretæpper, vægophæng, puder, tasker m.m. og siden jeg gik på

pension i 2005 har jeg syet babytæpper til Mødrehjælpen i Slagelse, samt

syet tæpper til Julemærkehjemmene, det er blevet til en del gennem årene” fortæller Tove Fog-Petersen.

Tove Fog-Petersen syr mest med Vedde Qulterne, men i vinterhalvåret syr hun også med en gruppe på Kirke Helsinge skole hver anden mandag aften.

Annemarie Smith – Min vej til quiltning

Annemarie er startede i sin tid med at sy tøj til børnene inden hun kom i gang med patchwork.

I Slangerup lå der en patchworkbutik med dejlige stoffer og i baglokalet var der lidt undervisning. Senere kom det ind under aftenskolen. Efter nogle år så Annemarie noget i et udhængsskab i Frederikssund med en Amisch dukke og små tæpper. Det førte til hun kom til at sy hos Else Mikkelsen fra Frederikssund. Annemarie Smith har gjort det gennem mange, både privat og på aftenskolen ind til Else Mikkelsen stoppede.

Smith er medlem af Dansk patchwork Forening

Annemarie Smith har deltaget i flere kurser rundt omkring i landet og udlandet- blandt andet ved følgende undervisere :Karen Scheel, Betina Andersen, Charlotte Yde, Hanne Wellendorf, Grete Hyltoft, Dorte Gældstrup, Karin Østergård, Ragnhild Joensen Battefeld, Kaffe Fasset, Gitte Andersen, Lene Le Quilt, Anne Pia Godske ,Charlotte Bjørgholm.

Inspiration til patchwork kommer mange steder fra: blade og bøger, udstillinger samvær med andre quiltere og ikke mindst internettet. Jeg er med i flere grupper hvor vi inspirerer hinanden, og ikke mindst ved at gå på udstillinger og se hvad andre laver, tage på træf og gå på højskoler m.m. Jeg har været med til at udstille flere stede. Det primære er at sy quilt der tiltaler mig, og prøve forskellige mønstre af, og sætte farver sammen. Min lyst til forskellige mønstre for jeg styret ved at sy quilt til julemærkehjemmene og mødrehjælpen”, fortæller Annemarie.

Jakobine Nielsen – omdrejningspunktet for gruppen

Jakobine Nielsen fra Vedde er omdrejningspunktet for gruppen. Hun har syet Patchwork i 40 år.

Jakobine syr sammen med de fire andre kvinder ca. en gang om måneden, hvor de hygger sig inspirerer hinanden og syr også fællesprojekter. ”Vi tager på højskole 1. gang om året hvor vi har nogle gode undervisere. Jeg har haft Patchworkbutik i 7 år her på min bopæl med forskellige gode undervisere”, fortæller Jakobine Nielsen.

Mie Elvers – Godt for sjælen

Mie Elvers har siden hun var 20 år gammel lavet beklædning og undervist i mange år, indtil hun for ca. 20 år siden stiftede bekendtskab med patchwork.

Glæden ved at klippe store stykker stoffer til små, lege med farverne og sy det sammen til flotte mønster, det giver en god helse for sjælen.Jeg har undervist i 11 år i patchworkgrupperne, patchworkforretninger og egne kurser, og set kursisters skabe og glæde sig over resultatet”, fortæller Mie Elvers.

Mie Elvers har udstillet ved Dansk Patchworks træf og undervist.

Sammen med Annemarie har hun tidligere haft en udstilling i den røde lade på Marstal havn.

Elvers får sin inspiration fra kurser, bøger, blade, designer selv, og ferier f. eks efter besøg i kirker med flotte relieffer eller spændende gulve på slotte. Hun arbejder en del i bali-stoffer, men farverne og mønstre i Kaffe Fassetts stoffer er blevet hendes favorit.

Jette Landorf Jørgensen – amerikansk inspiration
Jette Landorf Jørgensen har syet patchwork siden 1989, været på forskellige kurser bl.a. hos Maud Sandquist, Else Mikkelsen, Grete Hyldtoft samt flere gange hos Karin Østergaard.

Hun har flere gange været i USA på kursus hos amerikanske quiltere.

Jette har arbejdet med patchwork hos Madam Blå en af de første patchwork butikker i Danmark, og var i en årrække medlem af Danske Patchworks bestyrelsen

Senest har Jette undervist på kurser både i Stege hos Sy og Strik og hos Symaskineforretningen Leif Jensen i Helsinge .

Jeg syr mest for at prøve teknikker, og deltager gerne i fælles projekter med mine 4 andre sy veninder, det bliver til mange sjove timer og fælles oplevelse” fortæller Jette Landorf Jørgensen.

________________________________________

Gjethuset har 4-5 udstillinger årligt.

Det er gratis at besøge Gjethusets udstillinger.

Det er muligt at få åbnet op til udstillingen uden for åbningstider for større grupper – Kontakt os på gjethuset@gjethuset.dk eller ring til os på 40705030