TÆT PÅ AFSTAND

5.maj – 21.juni

UDSTILLING:
Linda Falkesgaard, maler // Joan Ledang, billedkunster // Mette Krab-Johansen, tegner // Serine Sinding Yde, billedkunstner // Vibeke Jensen, maler

 

TÆT PÅ AFSTAND
Udstillingen “TÆT på afstand” udfordrer beskuerens nysgerrighed og umiddelbare virkelighedsforståelse. Alle fem kunstnere arbejder med hverdagens gentagelser, materialer og indtryk. Langt fra eller tæt på gør en forskel.

Linda Falkesgaard er figurativ maler, inspireret af hverdagen med motiver af interiører og ‘still lifes’. Billeder, der viser vores tids hverdag, og materialitet på godt og ondt: malerierne fanger det skønne i noget ellers trivielt, men de viser også vores ophobning af varer i en tid, hvor vores civilisation og klode er i fare.

Joan Ledang er selvlært billedkunstner. Hun bor i Lynæs. I sine malerier arbejder Joan både abstrakt og figurativt med mixed media, collage, teksturer, syning m.m. Figurerne er et fremtrædende element i Joans malerier. De skaber den fortælling som efterhånden vokser frem i maleriet. For tiden er Joan optaget af, hvor meget figurerne kan forenkles uden at de mister deres udtryk og fortællingen går i stå. Foruden billeder arbejder Joan Ledang med LandArt, illustrationer, vægmalerier m.m.

Mette Krab-Johansen er tegner og bor på Nørrebro i København. Mette har tidligere arbejdet med tekstil. For syv år siden begyndte hun at tegne og male. Mette Krab-Johansen arbejder med tusch i sine tegninger, som altid er figurative, undersøgende og meget detaljerede. De fortæller en historie.

Serine Sinding Yde er billedkunstner og arbejder med readymades og små objekter. Ting og objekter omrokeres, camoufleres og indgår i collager og installationer. Det er former, farver og fragmenter, fra hverdagen, der optager Serine Sinding Yde, og som hun genfortæller gerne med humor som nøgleord.

Rum er et gennemgående motiv i Vibeke Jensens malerier. Rummene er mennesketomme, men man kan ofte fornemme, at de lige er blevet forladte. Mennesker sætter spor og ofte ulmer der noget i krogene. I Vibeke Jensens billeder undersøger hun de følelser og stemninger, der ofte kun kan sanses og er svære at sætte ord på.

Udstillingen kører frem til den 21. juni.

***

Kommende udstillinger

KUNSTNERHUSETS SOMMERUDSTILLING

Periode: 30. juni- 9. august 2019.

Kunsterhuset i Frederiksværk er i fuld gang med at planlægge en samlet udstilling i Gjethuset, som kan opleves denne sommer.