Næste udstilling:

Poul Jepsen – Ulogik og Utopi

Skulptur-udstilling

Periode: 17.marts – 26.april

Ekstra åbent i påsken: 1.påskedag og 2.påskedag -12.00-16.00

Fernisering: 17.marts 13.00-16.00

Ulogik og utopi skulptur m.m. Poul Jepsen

Ulogik er et dejligt klodset ord. Det ligger dårligt i munden og bliver næsten aldrig brugt. Men jeg tænker på det hver dag, for det beskriver så godt hvordan mange problemer, takles eller beskrives i en verden hvor den selvforstærkende grådighed og ulighed bliver større og større.
Utopi eller utopia er store smukke ord. Større end os selv og svært tilgængelige lige som uendelig. Det er godt at have drømme om og tro på noget større, uanset hvad man vælger at kalde det. Desværre bliver det tit fejlagtigt opfattet som stræben efter det perfekte og fremstillet som muligt at købe sig til.

Jeg arbejder med skulptur m.m. udfra to forskellige tilgange:
1. Tanken om at vise noget bestemt, en følelse, en form, en figur, en tanke. Først skitse så modellere eller fremstille med dette mål for øje.
2. Fascination af en form eller et materiale og så tanken “hvad nu hvis”…der var flere ens, den vendes på hovedet, den bliver lavet i et andet materiale ….osv i et undersøgelseslaboratorie. På et tidspunkt viser der sig måske en overordnet tanke,
jamen det kan jo bruges til at fortælle at…

Min ambition er at forsøge at forene de klassiske skulpturelle værdier med æstetik og undren.

Ovenover det hele svæver Ikaros med sin lærdom om at øve sig i kunsten at balancere mellem drømmen om at flyve og bevarelse af jordforbindelsen.

Sidst men ikke mindst: vejen er målet. Glæden ved arbejdsprocessen er det største !

 

Kommende udstillinger:

KUNSTNERHUSETS SOMMERUDSTILLING.

Periode: 30 juni- 9 august 2019.

Kunsterhuset i Frederiksværk er i fuld gang med at planlægge en samlet udstilling i Gjethuset, som kan opleves denne sommer.