Nuværende udstilling:

Kommende udstillinger

Udstillingen er pt. lukket pga. situationen med Covid-19. 

15.marts -24.april Dyreliv 

Fernisering: 15.marts kl. 13.00-15.00 

Gruppen blev dannet i 2012 og består af professionelle udøvende kunstnere, som har det fællesskab, at de har dyret som det motivbærende.
Elleve billedkunstnere og billedhuggere vil derfor fylde rummet i Gjethuset med dyr i alle genrer og med æstetiske greb, teknikker, materialer og udtryk, der med en intensitet og kunstnerisk gennemslagskraft gør denne udstilling til meget seværdig. Her er dyr, der er fremstillet efter direkte iagttagelse til det mere løsslupne og fantasifulde. De besøgende vil møde værker, der illustrerer vores hjemlige dyr, de vilde dyr fra savannen til finurlige dyrefortællinger, der kan få smilet frem.
De udstillende kunstnere er: Anne Gyrite Schütt, Dorthe Kudsk Harbo, Elna Christiansen, Gina Hedegaard Nielsen, Hanne Galschiøt, Lene Stevns Jensen, Lone Schiøtz Nielsen, Marie Falkenberg Mortensen, Steen Malberg, Tove Møller, og Trine Fenger Guld.
Gruppens medlemmer er tilknyttet forbund som: Billedkunstnernes Forbund, Danske Kunsthåndværkere og Designere, Kvindelig Kunstnersamfund, Kunstnersamfundet, Dansk Billedhuggersamfund, Danske Billedkunstneres Fagforening, Tegnerne og Danske grafikere.
Dyreliv har tidligere udstillet i Æglageret i Holbæk, Gimsinghoved Kunst og Kulturcenter i Struer, Dronninglund Kunst og Kulturcenter, Pakhuset Nykøbing Sjælland, GangGalleriet i Farum Kulturhus, Annaborg i Hillerød, Kunstbygningen Tinghuset Ebeltoft samt Det gamle Rådhus Thisted.
Glæd dig til et hus fuld af dyr i Gjethuset.

 

3.maj – 12.juni Blomsterudstilling 

NB. Udstillingen er udsat på ubestemt tid pga. den nuværende situation med Covid-19.

Gjethuset springer ud med blomsterudstilling

Gjethuset søger lokale blomster-kunstnere i Halsnæs. 

Gjethuset hylder blomsterne. Sol og mildere vejr betyder blomster i vejkanten, i haven, på marken og på spisebordet. Man bliver jo bare glad af blomster. Så enkelt er det! Derfor åbner Gjethuset 3. maj udstillingen “Blomster” hvor en gruppe kunstnere udstiller blomstermotiver i olie, akryl, akvarel og bemalede kakler. Og som noget helt unikt kan borgere fra Halsnæs få egne udvalgte blomsterbilleder udstillet på samme udstilling.

“Vi bliver jo ganske enkelt glade at se på blomster, derfor vil de altid være i kunsten – så selvfølgelig skal de da have deres helt egen særudstilling.” siger Ulrik Münster-Swendsen.

En bugnende blomsterbuket siger mere end 1000 ord

Blomster har været en vigtig del af stilleben-traditionen i flere hundrede år. Blomster formidler det smukke, det skønne og det skrøbelige. Hver en blomst sit symbol. En lilje har siden middelalderen været symbolet på det rene sind, mens visne blomster skulle minde os om, at livet ikke varer evigt.
På Gjethusets forårsudstilling danser en sand buket af farver, følsomhed, stemninger, humor og erotik på lærreder og kakler. Det sørger tre etablerede kunstnere for: Anne-Birthe Weinreich, Hundested og Johannes Møller, Lynæs samt Aino Møller fra Djursland – og måske skal dine malerier også med?
Få dine malerier med på udstilling
Har du en kunstner gemt i maven, så giver forårsudstilingen i Gjethuset dig nemlig en helt unik mulighed for at få dine malerier op at hænge side om side med kunstnernes værker. Eneste krav er, at motivet skal være blomster eller blomsterrelateret.
Fristen for at indsende et billede af dit maleri er 15. april 2020.

“Vi synes, at det kunne give frisk pust, hvis vi gav borgerne mulighed for at deltage i udstillingen. Vi håber at rigtig mange har lyst til at sende deres egne værker ind, så vi kan få en så broget og smuk buket som muligt”, siger Ulrik Münster-Swendsen. “Det de tre udstillende kunstnere, som udvælger blandt de indsendte malerier, som kommer med.”
Selvom billedkunstneren Johannes E. Møller er mest kendt for sine maritime malerier, har han også andre kort i ærmet. “Der findes næsten ikke noget andet motiv der i den grad kan få mine pensler til at danse. Når jeg sidder over for en smuk buket med mine malergrejer, oplever jeg blomsterne som budbringere fra en anden verden. Som en eller anden en gang har sagt, guderne og englene smiler til os gennem blomsterne”
Johannes E. Møller udstiller lette blomsterstudier i akvarel, og malerier der tager udgangspunkt i digte og sangtekster om blomster – ofte med en lettere erotisk overtone.
I Gjethuset kan man også opleve Aino Møller. Aino er uddannet fra Århus Kunstakademi og er i dag maler og keramiker og har udstillet bredt og udført udsmykning til institutioner og private.
Endelig udstiller også den lokale kunstner Anne-Birthe Weinreich malerier i akryl og olie. Anne-Birthe Weinreich har flere udstillinger i både ind- og udland bag sig, og er en meget kendt lokal blomstermaler, også kendt som blomsterheksen.

FAKTA
Blomsterudstillingen kan opleves fra 3. maj – 12 juni i Gjethuset, Frederiksværk.
Du skal indsende et fotografi af dit eget blomstermaleri til udvælgelse senest 15. april til ulrik@gjethuset.dk