Kommende udstillinger: 

3.7 – 29.7 REFINE

Refine en ny kunstudstilling i Gjethuset

Fernisering d. 3. Juli kl. 12.00-14.00

Åbningstider: 
Tirsdag-Fredag: 12:00-16:00 
Lørdag: 12:00-16:00 

Seks kunstnere viser værker i et abstrakt univers, hvor form, farve,
stoflighed og tekstur er i fokus

Gjethuset præsenterer udstillingen REFINE, som vises i gallerifløjen i perioden 3. til 29. juli.

I et abstrakt og nonfigurativt univers har de seks udstillende kunstnere skabt værker, som kredser om at forfine, forenkle og rense det kunstneriske udtryk, både i små og større værker og i udstillingen som et samlet hele.

Kunstnergruppen bag udstillingen, som også kalder sig Refine, består af Astrid Espenhain (tekstil, foto og video), Bjørn Colstrup (maleri og skultur), Christine Lyhne (3D-collage), Gitte Mørk (maleri), Henriette Dan Bonde (foto) og Janne Mikkelsen (tekstil).

Valget af udtryksformer er mangfoldigt – fra maleri over fotografi til video, skulptur, tekstilkunst og arbejde med papir. Det fælles udgangspunkt er, at de alle bestræber sig på at forfine både fremgangsmåde og kunstnerisk udtryk.

De seks kunstnere arbejder alle med abstraktionen som det bærende. Hos flere er form og farve et afgørende omdrejningspunkt, hos andre er der tale om et formsprog, hvor stoflighed og materialets karakter er i fokus. For alle seks gælder, at de regler og systemer, den enkelte bevæger sig inden for, frigør ressourcer til eksperiment og fordybelse – og til at gå i dialog, med hinanden, med publikum og med det enorme udstillingsrum, Gjethuset stiller til rådighed.

Kunstnerne udspringer fra Kunstskolen Spektrum i København og har alle flere udstillinger bag sig.

Udstillingen er kurateret af Bjørn Colstrup og Gitte Mørk.

Se mere om de seks kunstnere her:

www.astridespenhain.dk
www.instagram.com/bjorncolstrup3366
www.christinelyhne.dk
www.gittemork.dk
www.henriettedanbonde.dk
www.jannemikkelsen.dk

 

20.8-30.9: HENRIK SAXGREN ( FOTOUDSTILLING FRA GRØNLAND)

15.10 – 11.11 ANNE BRODERSEN

 

Om Gjethusets Galleri 

Galleriet ligger i Gjethusets sydfløj, hvor de høje lofter, rå vægge og smukke lysindfald danner rammerne for udstillingerne. Rummet giver plads til mange typer udstillinger, og vi har typisk 4-6 forskellige udstillinger om året. Oplev forskellige typer kunst i de smukke lokaler.