Kommende udstillinger

17. august – 11. september 2019

Egeværk – Shapes of Ice

Hvilke kræfter påvirker vand, der fryser til is? Hvordan ser is ud, når det smelter? Og kan æstetikken fra is og smelteprocesser indfanges i et helt andet materiale? Der leges med elementerne i sensommerens udstilling Shapes of Ice, hvor danske Egeværk viser en serie skulpturelle møbler, der er inspirerede af is og smeltning.

Gennem observationer i naturen samt manipulering af smelteprocesser i snedkerværkstedet har Egeværk afdækket og studeret isens mangeartede udtryk. De mest interessante udtryk er omsat til en række unikaværker i nordisk træ.

De to materialer – is og træ – er ved første øjekast forskellige, men i udvekslingen mellem dem afsløres flere slående sammenfald. Både is og træ er naturlige bærere af det nordiske; repræsentanter for henholdsvis det kolde og det kølige. Frosten og skyggen. Dæmpede farver hersker – og man skal tæt på den umiddelbare nøgenhed for at opleve den visuelle kompleksitet. Former og forskydninger fra isen er blevet til organiske former, der får træet til at fremstå sanseligt og dragende. Isens lag og flader spejles i træets årringe og fibre. Begge materialer er monokrome med en verden af farver i sig.

Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Egeværk er rundede af de fineste, danske møbeltraditioner, og er i disse år godt i gang med at bryde rammerne i selvsamme tradition. Egeværk er danske spydspidser på en international scene, hvor træet bliver udforsket som kunstnerisk medium på linje med keramik, glas og ædelmetaller.

Egeværk udstiller deres værker på art shows i Europa og USA flere gange årligt, og er repræsenteret af velrenommerede gallerier i London, Paris, Seattle og Florida.

Egeværk modtog Snedkerprisen i 2019 – første uddeling tilfaldt Bjarke Ingels nye Noma.

 

******

22. september – 3.november 2019
Kunstnersammenslutningen SIIKU

23.-24. november 2019
Kunstjulemarked