22. september – 3. november 2019

Kunstnergruppen SIIKU

MELTAGE

(The Act, Result and Amount)

Smeltende ismasser efterlader spor fra deres tid og omgivelser. Kunstnergruppen SIIKU præsenterer MELTAGE (The Act, Result and Amount), en tematisk udstilling centreret om klimakrisen og afsmeltning af klodens ismasser. Udstillingen i Gjethuset i Frederiksværk viser SIIKU-værker fra det forløbne år sammen med helt nye værker med lokalt islæt.

Vores tid og omgivelser er præget af højt tempo og højt forbrug, og vi er mærket af begge dele – vores kollektive, mentale tilstand er udfordret, vores natur infiltreret af affald, og rundt om os brænder jorden, mens isen smelter.

SIIKUs udstilling i Gjethuset kommenterer på denne nye virkelighed med en meditativ kunstoplevelse mellem lysende døre og svævende organismer.

Med afsæt i SIIKU Manifestet arbejder kunstnergruppen ud fra idéen om en symbolsk forening af klimakrise-æraens treenighed; Organisk materiale, kunstig “new nature” og ny teknologi. Alle tre elementer vil være stærkt repræsenteret på udstillingen, som den besøgende vil forlade med et strejf af håb.

Dato for udstillingen:

MELTAGE (The Act, Result and Amount) vises fra den 22. september – den 3. november og indledes med fernisering og afsluttes med finissage.

Om kunstnerne:

Kunstnergruppen SIIKU er grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen (f. 1984, Lyngby) og David H. Péronard (f. 1981, Nuuk).

Rasmus har arbejdet som billedkunstner i over 10 år og er udlært i mesterlære hos den irakiske multikunstner Mahmoud Alibadi. David er uddannet Cand.IT med speciale i oplevelsesdesign og empowerment fra IT-Universitetet i København. De to allierede sig i 2017 under navnet SIIKU – med inspiration fra det grønlandske ord for is, siku – med ønsket om at skabe solidaritet omkring klimakrisen og den voksende ulighed i verden.

SIIKU

SIIKU debuterede med udstillingen “Ankomst”  i København, august 2018. De har siden skabt værker til bl.a. Kulturmødet Mors, Copenhagen Light festival og Click Festival, har modtaget støtte fra bl.a. Den Grønlandske Fond og Rådet for Visuel kunst, og har samarbejdet med bl.a. Plastic Change, GreenKayak og Det Grønlandske Hus i København.

Kommende udstillinger

23.-24. november 2019
Kunsternes eget julemarked