Info
 • Dato
  12.
  November
  2021
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Gjethuset
 • Billetpriser
  220 - 320 kr.
 • Genre
  Pop, Rock

Allan Olsen

Gjethuset præsenterer:

40–ÅRS JUBILÆUM FOR EN HAVKAT

I 1981 SAD ALLAN OLSEN OG LEGEDE MED TANKEN:
– MÅSKE MAN KUNNE LEVE AF AT SPILLE MUSIK?
EN HÅBLØS TANKE MEDMINDRE MAN VAR BÅDE UNG OG NAIV.

Heldigvis var Olsen begge dele, og hér 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem for folk.

Det vil vi fejre med en meget fin 40-års jubilæums-turné i efteråret 2021.

Allan Olsen har karrieren igennem stå- et lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold. Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om.

Hvis det er tilfældet, har det ifølge 40- års-jubilaren dog ikke været tilsigtet:

Jeg har sådan set bare valgt at skrive om ALT, for jeg kan ikke komme i tanke om noget, man ikke kan skrive om.
– Fallerede boksere, paranoide fri- sører, perverse stoddere, tiggere, freaks, og om en ko der hallucinerer. Sådanne sager finder jeg nu en gang sjovere at skrive om, end ’ hende der er gået fra ham’ -banaliteterne…

Det er blevet til i alt 19 pladeudgivelser gennem de første 40 år, hvoraf de fem har vundet Grammy’er / Music Awards.

Dertil kommer tusinder af Allan Olsen- koncerter, selvfølgelig først og frem- mest i Danmark, men også overalt i verden for udeboende danskere.

De senere år har Allan Olsen desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere ’Tilfældigt Strejfet’ og ’Laksetrappen’.

Olsen har karrieren igennem holdt sig i bevægelse og omformet sit udtryk hver gang det begyndte at minde om et velkendt billede.

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk show- bizz. Først med sin plade fra 2013, ’JØWT’, der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel, og senest med ’Olsen på Afveje’ – en marathonturné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse.